IKEA: Το πρώτο πικάπ στην ιστορία της έρχεται με τη νέα συλλογή επίπλων OBEGRÄNSAD

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής της απόφασης να πρωταγωνιστήσει στη βιομηχανία «έξυπνων κατοικιών», η IKEA, σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα Swedish House Mafia, λανσάρει τη συλλογή οικιακών ειδών OBEGRÄNSAD, η οποία περιλαμβάνει και ένα πικάπ.
IKEA: Το πρώτο πικάπ στην ιστορία της έρχεται με τη νέα συλλογή επίπλων OBEGRÄNSAD

Πριν από λίγες εβδομάδες, η IKEA ανακοίνωσε τη στρατηγική της απόφαση να γίνει μεγάλος παίκτης στη βιομηχανία «έξυπνων κατοικιών», με το επερχόμενο λανσάρισμα ενός νέου hub με το όνομα DIRIGERA και της συνοδευτικής εφαρμογής του.

Διαβάστε ακόμα: Philipp Plein Home - Η πρώτη συλλογή οικιακών ειδών του Γερμανού designer μπαίνει στα σπίτια του jet set

Τώρα, στην Design Week 2022 στο Μιλάνο, ο σουηδικός γίγαντας οικιακών ειδών έρχεται να αποκάλυψε κάτι λίγο πιο ανέμελο και λιγότερο μεγαλεπήβολο. Σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα Swedish House Mafia, η IKEA λανσάρει τη συλλογή επίπλων OBEGRÄNSAD, η οποία περιλαμβάνει και το πρώτο πικάπ της εταιρείας που θα βγει στην παραγωγή.

Είναι σίγουρο πως η άνοδος της «σπιτικής» μουσικής είχε ήδη διαποτίσει τη δημιουργική βιομηχανία τα τελευταία 15 χρόνια. Ωστόσο ήταν η πανδημία του κορονοϊού που λειτούργησε καταλυτικά, εκτοξεύοντάς τη στη στρατόσφαιρα. Και αυτό είναι κάτι που η IKEA φαίνεται να αναγνωρίζει με την OBEGRÄNSAD, που μεταφράζεται σε «απεριόριστο».

Εικόνα

Η συλλογή διαθέτει γραφείο, πολυθρόνα και αυτό που θα είναι το πρώτο πικάπ της εταιρείας εδώ και δεκαετίες. Ενώ η εταιρεία επίπλων έχει ανακοινώσει ανάλογα προϊόντα στο παρελθόν, όπως μια παρόμοια συνεργασία για ένα πικάπ με την Teenage Engineering, το πικάπ OBEGRÄNSAD αναμένεται να σταλεί στην παραγωγή και να διατεθεί για αγορά στα καταστήματά της IKEA.

Εικόνα

Με μινιμαλιστικό σχεδιασμό, η ολόμαυρη συσκευή διαθέτει ένα προεξέχον καρουσέλ και απλές λειτουργίες, με ψηλότερο προφίλ και ματ φινίρισμα που το βοηθούν να ξεχωρίζει στο δωμάτιό σας, ενώ παράλληλα συμπληρώνει τη διακόσμηση του χώρου.

Εικόνα

Συνοδεύοντας τη συσκευή αναπαραγωγής βινυλίου είναι το μαύρο γραφείο, το οποίο κατασκευάστηκε για δημιουργούς μουσικής στο σπίτι, εξοπλισμένο με δύο βάσεις ειδικές για ηχεία -όπως τα ENEBY της IKEA- και ανασυρόμενο ράφι για ένα πληκτρολόγιο MIDI. Ομοίως, η μαύρη πολυθρόνα είναι εξίσου μινιμαλιστική και διαθέτει ρυθμιζόμενο ιμάντα για να προσαρμόζει το κάθισμα στο επιθυμητό επίπεδο άνεσης.

Εικόνα

Η συλλογή OBEGRÄNSAD μπορεί να διαθέτει αρχικά μόνο το πικάπ, το γραφείο και την πολυθρόνα, αλλά μελλοντικός στόχος της εταιρείας είναι να περιλαμβάνει τελικά περισσότερα από 20 προϊόντα επίπλωσης σπιτιού. Τα πρώτα μοντέλα θα αρχίσουν να φτάνουν στην IKEA το φθινόπωρο του 2022, ενώ οι τιμές τους αναμένεται να γίνουν γνωστές κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας.