Το μεγαλύτερο SUV του πλανήτη είναι βγαλμένο από τον φανταστικό κόσμο του Dune

To Dhabiyan των δέκα τροχών ανήκει στον Σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Hamad bin Hamdan Al Nahyan και τρομάζει με το μέγεθός του. Με μήκος 10 μέτρα, 2.5 μέτρα πλάτος και 3 μέτρα ύψος το κτήνος της ερήμου δεν είναι ένα όχημα εκτός δρόμου αλλά και εκτός πραγματικότητας.
SUV (Πηγή: Instagram)

Αν έχεις δει το Dune, την ταινία που σάρωσε στα φετινά βραβεία Όσκαρ, τότε έχεις ήδη μπει στο κλίμα του θέματος. Μόνο που στην περίπτωσή μας δεν μιλάμε για κάποιο γραφικό, αλλά για ένα εντελώς αληθινό αυτοκίνητο, το οποίο δημιούργησε από το μηδέν ο Σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Hamad bin Hamdan Al Nahyan.

Διαβάστε ακόμη: Νέα έρευνα: Ποιοι είναι και πόσα κερδίζουν το μήνα όσοι πρέπει να θεωρούνται πλούσιοι

Ο γνωστός και ως «πολύχρωμος» Σεΐχης, εξαιτίας της τεράστιας συλλογής του από αυτοκίνητα κάθε χρώματος, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τζιπ που δεν θα έμοιαζε με κανένα άλλο, προκειμένου να διασχίζει άνετα την έρημο. Έτσι, παρήγγειλε κάτι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το Dhabiyan, όπως είναι το όνομά του, είναι το μεγαλύτερο SUV του κόσμου με μήκος δέκα μέτρα. Παράλληλα, διαθέτει δέκα τροχούς, έχει 2.5 μέτρα πλάτος και 3 μέτρα ύψος. Το κόστος παρασκευής του δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά κάτι μας λέει πως τον Σεΐχη δεν τον απασχόλησαν καθόλου τα χρήματα που του ζητήθηκαν.

Το τεραστίων διαστάσεων SUV ζυγίζει 21 τόνους, ενώ ο σχεδιασμός του βασίζεται στο αμερικανικό στρατιωτικό όχημα Oshkosh M1075 και η ιπποδύναμή του φτάνει τα 600 άλογα. Ένα θηρίο, που αν το δει κάποιος μπροστά του, καλό θα ήταν να κάνει στην άκρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ