Τι τρώει η διεθνής οικονομική elite στο Νταβός - 50 δολάρια για ένα σνακ

Τι τρώει η διεθνής οικονομική elite στο Νταβός - 50 δολάρια για ένα σνακ

Η διεθνής elite του οικονομικού κόσμου συρρέει φέτος στο ελβετικό θέρετρο του Νταβός για να παρευρεθεί στο ανοιξιάτικο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ύστερα από ένα διάλειμμα δύο και πλέον ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ετήσια σύνοδος, η οποία συνήθως πραγματοποιείται τον Ιανουάριο, φέτος πραγματοποιήθηκε την άνοιξη, για πρώτη φορά στην ιστορία του φόρουμ, και προσέλκυσε ένα μείγμα αξιωματούχων από τη διεθνή πολιτική σκηνή και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Γκουρμέ διαδρομές στον Βόλο - Τσιπουρομεζέδες, μαύρο σκόρδο και γλυκά με φύλλα χρυσού

Όμως τι τρώνε οι... πεινασμένοι παρευρισκόμενοι του φετινού συνεδρίου;

Σύμφωνα με το CNBC, μόλις λίγα βήματα μακριά από το κεντρικό Davos Congress Center, το πολυτελές Steigenberger Grandhotel Belvedere χρεώνει 49 ελβετικά φράγκα ή 51 δολάρια για ένα μπουρίτο, το οποίο περιλαμβάνεται στο μενού με τα σνακ! Το μεξικάνικου τύπου τυλιχτό σάντουιτς συνοδεύεται από ένα μικρό μπολ με γουακαμόλε και σάλτσα.

Για όποιον θέλει κάτι διαφορετικό, μια μερίδα τηγανιτές πατάτες στο ξενοδοχείο Belvedere κοστίζει 21,50 ελβετικά φράγκα ή 22,41 δολάρια.

Εικόνα
Το ξενοδοχείο Steigenberger Grandhotel Belvedere - Πηγή: shutterstock

Το Νταβός βρίσκεται επί του ποταμού Λαντβάσσερ στις ελβετικές Άλπεις. Κτισμένο σε υψόμετρο 1.560 μέτρων και εκτός από την ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη είναι διάσημο θέρετρο και ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας.

Οι υψηλές τιμές δεν είναι κάτι που προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη σε όσους συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε τέτοιους προορισμούς.

Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 15-20 Ιανουαρίου το 2023, υπό τον προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα λόγω της COVID ή άλλων θεμάτων, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του WEF στο Reuters.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου