Maserati MC20 Cielo Spyder: Ένα υπεραυτοκίνητο κατασκευασμένο από ουρανό

Το νέο υπέροχο MC20 Cielo Spyder της Maserati είναι σαν να οδηγείς ένα υπεραυτοκίνητο κατασκευασμένο από ουρανό.Η εντυπωσιακή αισθητική του κάμπριο 621 ίππων ανταγωνίζεται την έμφαση στην τεχνολογία και τις επιδόσεις που παραδοσιακά δίνει η φίρμα στα μοντέλα της.
Maserati MC20 Cielo Spyder: Ένα υπεραυτοκίνητο κατασκευασμένο από ουρανό

Στην ατμοσφαιρική ταινία «La Dolce Vita» του σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι, τα roadster αυτοκίνητα παίζουν εξίσου καθοριστικό ρόλο στη μαιανδρική πλοκή με τους λαμπερούς πρωταγωνιστές της. Ας σκεφτούμε απλά πως η γοητεία της ηθοποιού Anita Ekberg θα ήταν λιγότερο καταλυτική αν δεν ανέμιζε μέσα σε ένα κάμπριο.

Διαβάστε ακόμα: James Bond - H μοναδική Aston Martin DB5 στη συλλογή του Sean Connery βγαίνει τον Αύγουστο σε δημοπρασία

Κινούμενη σ’ αυτό το πνεύμα ελευθερίας, η Maserati μόλις αποκάλυψε το MC20 Cielo Spyder, το οποίο επεκτείνει την περσόνα του υπεραυτοκίνητου MC20 σε μια πιο εξωστρεφή και φαινομενικά ανέμελη κατεύθυνση.

Εικόνα

Ο σχεδιαστής της Maserati, Klaus Busse, περιγράφει την αισθητική επεξεργασία του MC20 ως εστιασμένη στην «οπτική μακροζωία και αγνότητα», ένας άλλος τρόπος να πει ότι ενδιαφέρεται λιγότερο για τα trends και τη μόδα και δίνει βάρος σε μια ανθεκτική, καθαρή εμφάνιση. «Η σχεδίαση είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα σε μια Maserati», λέει ο Busse. «Η τεχνολογία και οι επιδόσεις είναι τα πρώτα».

Αδιαμφισβήτητα, η Maserati έχει συσκευάσει μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών στα ανθρακονήματα του supercar της. Και τουλάχιστον αισθητικά, σε μορφή κουπέ, το MC20 φέρει ένα πλεονέκτημα σοβαρότητας με τη γωνιακή μύτη, το λειτουργικό μεσαίο τμήμα και τους διακριτικά τοξωτούς ώμους του.

Αφαιρώντας το σταθερό καπάκι της οροφής, η γραμμή της Maserati διατηρεί μεγάλο μέρος της προηγούμενης κομψότητάς της, προσθέτοντας μόνο λίγο ύψος στα ιπτάμενα στηρίγματα από ανθρακονήματα ώστε τα περίπλοκα αναδιπλούμενα κομμάτια να χωρέσουν από κάτω.

Προκειμένου να μην φαίνεται ογκώδες το πίσω πέρος, οι σχεδιαστές έπεισαν τους μηχανικούς να επανατοποθετήσουν το επίπεδο όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, κάτι που συνεπαγόταν τροποποιήσεις όπως η επανατοποθέτηση της πλεξούδας καλωδίωσης του κινητήρα σε χαμηλότερη θέση, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνολικές οπτικές αναλογίες του αυτοκινήτου.

A post shared by Maserati (@maserati)

Όπως κάνουν και άλλοι ανταγωνιστές της, η Maserati έχει ενσωματώσει ένα ηλεκτροχρωμικό παράθυρο «Smart Glass» νε αποστολή είτε να μπλοκάρει τον ήλιο είτε να αφήνει φως με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα μοντέλα του αναταγωνισμού, το σύστημα της Maserati διαθέτει και μια εντελώς αδιαφανή ρύθμιση -όταν δεν τροφοδοτείται το σύστημα-, δημιουργώντας ένα φράγμα ανθεκτικό στο φως σε αντίθεση με τα άλλα, τα οποία δεν εμποδίζουν πλήρως τις ηλιακές ακτίνες.

Εικόνα

Η αναδιπλούμενη οροφή υγρών κρυστάλλων με διασπορά πολυμερών προσθέτει λίγο περισσότερη πολυπλοκότητα και βάρος σε σύγκριση με αυτό που θα έκανε ένα αδιάφανο πάνελ, συμβάλλοντας στη συνολική αύξηση βάρους στα 143 κιλά. Πέρα από αυτό όμως, τα στοιχεία απόδοσης παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητα: μηδέν στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που υπερβαίνει τα 300 χλμ./ώρα.

Εικόνα

Υπεύθυνος για αυτές τις επιδόσεις του Cielo είναι ο κινητήρας Nettuno V-6 με διπλό στροβιλοσυμπιεστή, που «ουρλιάζει» στις 8.000 σ.α.λ. και αποδίδει 621 ίππους, ίδια δηλαδή ισχύ με το αντίστοιχο coupé. Αν και τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας του αυτοκινήτου παραμένουν αναλλοίωτα, οι ρυθμίσεις της ανάρτησης έχουν ρυθμιστεί με ακρίβεια ώστε να προσαρμόζεται το πρόσθετο βάρος.

Εικόνα

Η αθλητική ψυχή του MC20 Cielo φαίνεται να έχει παραμείνει ανέπαφη, εκτός από ένα αναβαθμονομημένο ενεργό πίσω διαφορικό που μπορεί να αποφέρει ελαφρώς πιο προβλέψιμα χαρακτηριστικά χειρισμού. Το μεταλλικό χρώμα εκκίνησης τριών στρωμάτων, που ονομάζεται Acquamarina, διαθέτει μια διακριτικά ιριδίζουσα υψή, τονίζοντας την πιο κομψή πλευρά του μοντέλου.

Το νέο κάμπριο μπορεί να μην φτάνει μέχρι τον άτονο ηδονισμό της ταινίας «La Dolce Vita», αλλά σίγουρα είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να ζήσει κανείς τη σύγχρονη εκδοχή της. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την MC20 Cielo Spyder 2023 με μια επίσκεψη στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Maserati.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ