Trojena: Tο πολυτελέστερο χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου φτιάχνεται στη Σαουδική Αραβία

Όχι στην Ελβετία ούτε στη Γαλλία. Το Trojena, αυτό το φουτουριστικό χιονοδρομικό κέντρο, πρόκειται να κατασκευαστεί στη Σαουδική Αραβία. Με τη σφραγίδα του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Mohammed bin Salman, το κολοσσιαίο έργο θα έχει έκταση 33 φορές το μέγεθος της πόλης της Νέας Υόρκης.
Trojena: Tο πολυτελέστερο χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου φτιάχνεται στη Σαουδική Αραβία

Όταν έχεις το όραμα αλλά και το χρήμα, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Χάρη στον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Mohammed bin Salman, το βασίλειο σύντομα θα έχει να επιδείξει το πρώτο του χιονοδρομικό κέντρο.

Διαβάστε ακόμα: Oceanix City - Στη Νότια Κορέα η πρώτη πλωτή μητρόπολη στον κόσμο, ως λύση στην κλιματική αλλαγή

Εκεί που ακόμη και οι καμήλες έχουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο-σπα για να διανυκτερεύσουν αντί 133 δολαρίων απολαμβάνοντας την άνεση και τα γεύματά τους, οι άνθρωποι ασφαλώς μπορούν να περιμένουν το καλύτερο. Με το όνομα Trojena, το μεγαλεπήβολο έργο είναι το τελευταίο που παρουσιάστηκε ως μέρος του NEOM – ενός προγραμματισμένου σχεδίου για την ίδρυση μιας πόλης-κράτους, με προϋπολογισμό 500 δις. δολάρια.

Η Trojena θα είναι ένα πολυτελές καταφύγιο στα βουνά του βασιλείου της ερήμου και θα έχει 33 φορές το μέγεθος της πόλης της Νέας Υόρκης. Στην τεράστια έκτασή της, το Trojena θα φιλοξενήσει εύκολα το δικό του χωριό, πολυτελή ξενοδοχεία και κέντρα ευεξίας και ένα «διαδραστικό φυσικό καταφύγιο» που θα προσελκύει 700.000 επισκέπτες μέχρι το 2030. Μέρος του σχεδίου είναι τα πολυτελή αρχοντικά «Slope Residences», που θα προσφέρουν εκπληκτική απρόσκοπτη θέα στην τεχνητή λίμνη και τα περίχωρά της.

Το τεχνητό χιονοδρομικό κέντρο που θα λειτουργεί όλο το χρόνο, θα είναι η επιτομή του συνδυασμού τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και εγκαταστάσεων φιλοξενίας στο κέντρο του NEOM, σε μια ορεινή περιοχή που πλαισιώνεται από τις υψηλότερες κορυφές της Σαουδικής Αραβίας, 2.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Αυτό είναι το Trojena – ένας νέος κόσμος δυνατοτήτων, με μοναδικές εμπειρίες, εκπληκτική φυσική ομορφιά, αρχιτεκτονική αριστεία και εξαιρετική ζωή δίπλα στη λίμνη – στα βουνά του ΝΕΟΜ» ανάρτησε το NEOM στο Twitter.

Σύμφωνα με σχόλιο του Σαουδάραβα πρίγκιπα Mohammed bin Salman στη New York Post, «το Trojena θα επαναπροσδιορίσει τον ορεινό τουρισμό για τον κόσμο, δημιουργώντας ένα μέρος βασισμένο στις αρχές του οικοτουρισμού, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε τη φύση και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής της κοινότητας. Πρόκειται για μια σημαντική προσθήκη στον τουρισμό της περιοχής, ένα μοναδικό παράδειγμα του πώς η Σαουδική Αραβία δημιουργεί προορισμούς με βάση τη γεωγραφική και περιβαλλοντική της ποικιλομορφία».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026 και στοχεύει να δημιουργήσει περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας και να προσθέσει 3 δισ. ριάλ (735 εκατ. ευρώ περίπου) στο ΑΕΠ του βασιλείου έως το 2030. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Trojena μπορείτε να περιηγηθείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του project.