GranTurismo Folgore: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Maserati

Ακολουθώντας την πορεία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προς τη βιωσιμότητα και την ηλεκτρική ενέργεια, η Maserati μόλις ανακοίνωσε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο: να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030. Αποδεικνύοντας τις προθέσεις της, έδωσε μια πρώτη γεύση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού οχήματος στην ιστορία της: το επερχόμενο GranTurismo Folgore.
GranTurismo Folgore: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Maserati

Η Maserati, είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά το Folgore, την 100% ηλεκτροκίνητη σειρά της, στο τέλος του 2020. Τώρα, ο Ιταλός κατασκευαστής ετοιμάζεται να πρωτοπορήσει, βάζοντας στόχο να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελείας που θα κυκλοφορήσει πλήρως ηλεκτρική σειρά μέχρι το 2025.

Διαβάστε ακόμα: David Beckham - Αυτή είναι η Maserati MC20 Fuoriserie Edition που σχεδίασε ο ίδιος

Εν ολίγοις, σε τρία χρόνια από σήμερα, η φημισμένη ιταλική μάρκα σχεδιάζει να προσφέρει μια εξ ολοκλήρου ηλεκτρική έκδοση κάθε αυτοκινήτου της σειράς της, συμπεριλαμβανομένου του νέου σπορ σεντάν Quattroporte και του SUV της Levante.

Εικόνα

Όσον αφορά την επόμενη γενιά της σπορ ναυαρχίδας της εταιρείας, η ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού grand tourer πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023. Η Maserati ισχυρίζεται ότι το GranTurismo Folgore θα περιλαμβάνει τεχνικές καινοτομίες παγκόσμιας κλάσης. βασισμένες στην άνεση, την απόδοση και τη χλιδή, την «αγία τριάδα» δηλαδή στην οποία προσεύχονται οι ορκισμένοι πελάτες του Ιταλού κατασκευαστή.

Εικόνα

Εκτός από το πρωτοποριακό κουπέ, το επερχόμενο SUV Grecale της Maserait θα διαθέτει επίσης ένα μοντέλο Folgore το επόμενο έτος.

Ενώ το 2025 αναμένεται να είναι μια μεγάλη χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, η Maserati στοχεύει να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην αλλαγή της δεκαετίας, χωρίς μοντέλα με παραδοσιακά καύσιμα στην γκάμα της μέχρι το 2030.

Και ενώ σίγουρα θα χάσουμε το ξεχωριστό βρυχηθμό των κινητήρων ICE της Maserati, ανυπομονούμε να δούμε περισσότερα από αυτά που επιφυλάσσει η εταιρεία για το μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ