Tiffany & Co. και Cleveland Cavaliers παίζουν με μια μπάλα μπάσκετ 575 δολαρίων

Η φίρμα πολυτελών κοσμημάτων Tiffany & Co. και ο δημιουργικός διευθυντής των Cleveland Cavaliers, Daniel Arsham, υπογράφουν μια μπάλα μπάσκετ περιορισμένης έκδοσης για το All-Star Weekend. Διαθέτοντας το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα του διάσημου brand οι μπάλες μπάσκετ των 575 δολαρίων θα πωλούνται σε ένα ειδικό pop up κατάστημα από τις 18 Φεβρουαρίου.
Tiffany & Co. και Cleveland Cavaliers παίζουν με μια μπάλα μπάσκετ 575 δολαρίων

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Tiffany & Co. παρουσίασε μια μετα-αποκαλυπτική άποψη για το εμβληματικό μπλε κουτί της, σχεδιασμένη από τον καλλιτέχνη Daniel Arsham. Το κομμάτι, που δημιουργήθηκε ούτως ώστε να φαίνεται σαν να αποσυντίθεται, ήταν το πρώτο δείγμα ενός κύκλου συνεργασιών που εκτείνεται σε 180 αντικείμενα συνολικά.

Διαβάστε ακόμα: Η μπάλα μπάσκετ της Prada βρίσκει πάντα το καλάθι. Δεν εξηγείται αλλιώς η τιμή της

Όσοι βρεθούν στο Κλίβελαντ του Οχάιο, αυτό το Σαββατοκύριακο, θα μπορέσουν να δουν -και ίσως να αγοράσουν- άλλο ένα προϊόν που συνυπογράφουν η Tiffany & Co και ο Daniel Arsham. Για τον εορτασμό του All-Star του NBA, η αμερικανική φίρμα κοσμημάτων πολυτελείας θα προσφέρει μια περιορισμένης έκδοσης μπάλα μπάσκετ στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα του Tiffany’s που σχεδιάστηκε από τον Arsham.

Εικόνα

H μπάλα, θα πωληθεί αποκλειστικά σε ένα pop-up κατάστημα με το όνομα «Τhe Tiffany & Co. x Arsham Studio Half Court», το οποίο θα φιλοξενηθεί από τους Cleveland Cavaliers στο event StockX Factory στο εμπορικό κέντρο The May.

Στην μπάλα διακρίνεται το ειδικό λογότυπο της συνεργασίας καθώς και εκείνο της Wilson. Αυτό ωστόσο που ξεχωρίζει είναι το ανάγλυφο μοτίβο που εμφανίζει τόσο το μονόγραμμα «A» με την υπογραφή του Arsham Studio όσο και τα διακριτικά «CC» των Cleveland Cavaliers. Διαθέσιμες σε περιορισμένη ποσότητα, οι μπάλες θα είναι συσκευασμένες μέσα σε ένα κουτί Tiffany-blue, δεμένο με κορδέλα και θα πωλούνται από τις 18 Φεβρουαρίου για 575 δολάρια.

Εικόνα

Η επικείμενη κυκλοφορία τιμά επίσης την κληρονομιά 160 χρόνων του πολυτελούς brand στη δημιουργία αθλητικών τροπαίων. Είτε αποκτήσουν τη limited edition μπάλα μπάσκετ είτε όχι, οι οπαδοί των Cavaliers θα μπορούν να βάλουν μερικά καλάθια στο pop up κατάστημα που θα έχει σχήμα μισού γηπέδου μπάσκετ και να δουν το εμβληματικό τρόπαιο Larry O’Brien της Tiffany που κέρδισαν οι Cavs στους τελικούς του NBA το 2016. Η εταιρεία κατασκευάζει το τρόπαιο από ασήμι και χρυσό 24 καρατίων, από το 1977, και έχει σχεδιάσει και άλλα χειροποίητα διάσημα τρόπαια όπως το WNBA Championship Trophy και το NBA Finals MVP Bill Russel Trophy.

Ο Arsham γνωρίζει καλά τη διαδρομή του brand και θεωρεί τη συνεργασία τους ξεχωριστή. «Η Tiffany & Co. υπογράφει το τρόπαιο Larry O’Brien για το ΝΒΑ εδώ και δεκαετίες. Ο δεσμός μεταξύ του μπάσκετ και της Tiffany & Co. είναι ξεκάθαρος και καλά εδραιωμένος», λέει σε δήλωσή του. «Ως δημιουργικός διευθυντής των Cavs -που είναι η ομάδα της πόλης μου- ως Clevelander, είναι ξεχωριστό να δουλεύω με την ομάδα και την Tiffany & Co. και να είμαι στον αγώνα All-Star στο Κλίβελαντ φέτος».

Ο Arsham, ο οποίος εκπροσωπείται από τη γκαλερί Perrotin στη Νέα Υόρκη, ονομάστηκε ο πρώτος δημιουργικός διευθυντής της ομάδας τον Νοέμβριο του 2020. Έχοντας καθήκον να ανανεώσει την ταυτότητα του brand των Cavs, ο Arsham διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της ομάδας στα social media, σχεδιάζει ρούχα της ομάδας και πολλά άλλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ