YouTuber και πρώην Ολυμπιονίκης κατηγορείται ότι έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για να πάρει views

O YouTuber και πρώην Ολυμπιονίκης στο snowboard, Trevor Jacob, εγκατέλειψε το αεροπλάνο που πιλοτάριζε για να γλιτώσει το αεροπορικό δυστύχημα. Ωστόσο, φρόντισε να βιντεοσκοπήσει το όλο συμβάν όχι απλά κρατώντας ένα selfie stick την ώρα του άλματος, αλλά και με διάφορες κάμερες τοποθετημένες στα «σωστά» σημεία του αεροσκάφους που συνετρίβη.
YouTuber και πρώην Ολυμπιονίκης κατηγορείται ότι έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για να πάρει views

Οι YouTubers είναι ικανοί να ξοδέψουν πολλά και να κάνουν τα πάντα για να φτιάξουν τα video τους. Είναι πολλά τα εξωφρενικά περιστατικά που δεν έχουν αίσιο τέλος, ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να βάζει φρένο στην εφευρετικότητα των δαιμόνιων αυτών τύπων.

Διαβάστε ακόμα: Ρώσος influencer καταλήγει 3,5 χρόνια σε γκούλαγκ μετά από φάρσα για likes

Αυτή τη φορά, το βραβείο ανήκει στον Trevor Jacob, YouTuber και πρώην Ολυμπιονίκη στο snowboard, ο οποίος πήδηξε εν πτήση από το μικρό αεροπλάνο που πιλοτάριζε και βιντεοσκοπώντας το κρατώντας ένα selfie stick, το άφησε να συντριβεί. H παρακινδυνευμένη πράξη του Jacob, όπως ήταν φυσικό, έγινε αντικείμενο διαμάxης στα social media, καθώς δημοσίευσε το video ισχυριζόμενος ότι έκανε το άλμα για να επιζήσει από ενδεχόμενο αεροπορικό δυστύχημα.

Εικόνα

Παρά τους ισχυρισμούς του, ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι τυχαίο στο video, καθώς το όλο συμβάν έχει βιντεοσκοπηθεί με σωστές γωνίες, προσεγμένη κάλυψη κλπ. Το βίντεο με τίτλο «I Crashed My Plane» ξεκινά με μια συναισθηματική νότα καθώς ο Jacob κατευθύνεται με ένα Taylorcraft του 1940 στις Mammoth Lakes της Καλιφόρνια, για να κάνει αλεξίπτωτο, snowboard και να σκορπίσει τις στάχτες του Johnny Strange, του αείμνηστου καλύτερου φίλου του.

Εικόνα

Ο Jacob μιλάει λίγο, δείχνει τη στάχτη του φίλου του και αμέσως μετά ο κινητήρας του αεροσκάφους σβήνει. Ο Jacob δείχνει σαστισμένος και φαίνεται να σκέφτεται αν θα πηδήξει ή όχι. Τελικά, πηδάει έξω από το αεροπλάνο κρατώντας στο χέρι ένα selfie stick. Αφού προσγειώνεται με ασφάλεια, το βίντεο τον δείχνει να πηγαίνει στο σημείο της συντριβής και να καλέι βοήθεια.

Εικόνα

Αυτό που φαίνεται ύποπτο επίσης είναι ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Jacob φοράει αλεξίπτωτο (ισχυρίζεται ότι φοράει πάντα ένα, αλλά δεν το κάνει σε άλλα βίντεο). Αφού προσγειώθηκε, ο Jacob ακούγεται να λέει: «Πού στο διάολο θα προσγειώσω ένα φρικτό αεροπλάνο; Θα πεθάνω. Γι' αυτό πετάω πάντα φορώντας αλεξίπτωτο», δικαιολογώντας έτσι την πράξη του στους θεατές του.

Με αφορμή το συμβάν, ο Independent δημοσίευσε τα σχόλια του Robert Perry, εκπαιδευτή πτήσεων στο κοντινό αεροδρόμιο Santa Ynez: «Είναι όλα πολύ ύποπτα. Εάν ένα αεροπλάνο είναι εκτός συντήρησης, αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή για να το πιλοτάρει κανείς». Ο εκπαιδευτής παρατήρησε επίσης κι άλλα στοιχεία που κάνουν το βίντεο να φαίνεται σκηνοθετημένο, όπως το ότι ο Jacob φοράει ένα ογκώδες αλεξίπτωτο μέσα σε μια πολύ μικρή καμπίνα.

Εικόνα

«Θα απαιτούσε την αφαίρεση της πλάτης του καθίσματος ή κάποια άλλη τροποποίηση», σημείωσε ο Perry, προσθέτοντας ότι δεν κατάλαβε επίσης την απόφαση του Jacob να πηδήξει στο κενό λόγω «έλλειψης χώρου προσγείωσης», όταν το βίντεο απεικονίζει μια μεγάλη, επίπεδη έκταση όχι πολύ μακριά. Σύμφωνα με την άποψη του Perry, ο πιλότος θα μπορούσε να έχει οδηγήσει το αεροπλάνο 15 ή 20 περισσότερα μίλια και να το προσγειώσει. Πάντως η συντριβή δηλώθηκε στην FAA η οποία ερευνά το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ