Lotus: Σταματά την παραγωγή των αυτοκινήτων Elise, Exige και Evora

Η Lotus τερματίζει την παραγωγή των Elise, Exige και Evora. Τα τρία τελευταία σπορ αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής φωτογραφήθηκαν με τα μέλη της ομάδας της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που συνέβαλαν στο σχεδιασμό, τη μηχανική, τη συναρμολόγηση και τις πωλήσεις των οχημάτων.
Lotus: Σταματά την παραγωγή των αυτοκινήτων Elise, Exige και Evora

Συνολικά 51.738 αυτοκίνητα έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής των μοντέλων Elise, Exige και Evora κατά τη διάρκεια των 26 ετών κατασκευής τους.

Διαβάστε ακόμα: Ο David Beckham μόλις σχεδίασε τη δική του Maserati MC20 Fuoriserie Edition

Αντιπροσωπεύουν μάλιστα σχεδόν το ήμισυ της συνολικής παραγωγής της Lotus στην 73χρονη ιστορία της. Επιπλέον, κατασκευάστηκαν 9.715 σπορ αυτοκίνητα για τρίτους πελάτες της Lotus, συμπεριλαμβανομένων των GM και Tesla.

Από το 1996 έως το 2000, τα σπορ αυτοκίνητα πρώτης γενιάς Elise και Exige κατασκευάζονταν σε μια μικρή αίθουσα συνελεύσεων στο Hethel, δίπλα από τη γραμμή παραγωγής της Lotus Esprit.

Εικόνα

Οι σημερινές γραμμές συναρμολόγησης, που εγκαταστάθηκαν το 2000, θα αποσυναρμολογηθούν και θα αντικατασταθούν με ολοκαίνουργιες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για το νέο εργοστάσιο που θα κατασκευάζει το νέο μοντέλο της Lotus, τo Emira. Η πλήρης παραγωγή τoy Emira ξεκινά την άνοιξη μετά την ολοκλήρωση του πρωτοτύπου και των φάσεων δοκιμής που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εικόνα

Οι τελευταίες μινάδες των μοντέλων Elise, Exige και Evora προορίζονται για τη συλλογή κληρονομιάς της Lotus. Το τελευταίο Elise είναι ένα Sport 240 Final Edition με κίτρινο χρώμα και το τελευταίο από τα 35.124 αυτοκίνητα. Το τελευταίο Exige είναι ένα Cup 430 Final Edition με χρώμα Heritage Racing Green – αριθμός 10.497. Το τελευταίο Evora είναι ένα GT430 Sport σε σκούρο μεταλλικό γκρι – το τελευταίο μιας σειράς παραγωγής 6.117 μονάδων.

Εικόνα

Το Emira, το νέο σπορ αυτοκίνητο μεσαίας τεχνολογίας της Lotus κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο στο Hethel. Σε μια παγκόσμια περιοδεία έκτοτε, είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο της Lotus. Μαζί με το πρώτο ηλεκτρικό όχημα Lotus –το υπεραυτοκίνητο Evija και το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο– η βρετανική βιομηχανία θα προσθέσει στο ρόστερ της και το πλήρως ηλεκτρικό Type 132, το πρώτο SUV της Lotus, το οποίο θα παρουσιαστεί την άνοιξη.