Super yachts: Ρεκόρ παραγγελιών για πολυτελή σκάφη από τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη

Τις 821 έχουν φτάσει οι παραγγελίες super yachts για το 2021 και συνεχίζονται. Η ζήτηση για σκάφη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, καθώς οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη επιδεικνύουν τον πλούτο τους μετά την πανδημία.
Super yachts: Ρεκόρ παραγγελιών για πολυτελή σκάφη από τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη

Ο αριθμός των super yacht που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο δεκαετίας, καθώς τα πλωτά παλάτια φαίνεται να είναι το νέο αγαπημένο παιχνίδι των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το super yacht των 500 εκατ. δολαρίων του Τζεφ Μπέζος

Τα μέλη της ελίτ που κερδίζει εκατομμύρια σε μια μέρα επανακάμπτει μετά την μακροχρόνια αποχή από ταξίδια, ψώνια και λαμπερά πάρτι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο πακτωλός χρημάτων που εξοικονομήθηκε φαίνεται ότι διοχετεύεται τώρα σε πολυτελείς αγορές, μεταξύ των οποίων και τα super yacht, τομέας που σημειώνει αύξηση -ρεκόρ επιπέδου 25%.

Εικόνα
To super yacht του Τζεφ Μπέζος αξίας 500 εκατ. δολαρίων στα ολλανδικά ναυπηγεία (Πηγή: YouTube)

Ακόμη και τα μικρότερα σκάφη σημείωσαν αύξηση 30,5% από έτος σε έτος. Το προηγούμενο υψηλότερο επίπεδο παραγγελιών είχε καταγραφεί πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, το 2009, με 1.008 project, σύμφωνα με στοιχεία του τελευταίου Παγκόσμιου Βιβλίου Παραγγελιών, που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Boat International.

Εικόνα
Κορυφαία ανάμεσα στις χώρες με τις περισσότερες παραγγελίες είναι η Ιταλία με 407 ενώ δεύτερη έρχεται η Τουρκία με 76 και τρίτη η Ολλανδία με 74 (Πηγή: Boat International)

Σύμφωνα με το Sky News, οι δισεκατομμυριούχοι είδαν την πιο ραγδαία αύξηση στο μερίδιό τους στον παγκόσμιο πλούτο από τότε που το World Inequality Lab άρχισε να καταγράφει στοιχεία το 1995. Μόνο πέρυσι, η καθαρή τους περιουσία αυξήθηκε κατά 3,60 τρις. δολάρια.

Εικόνα
Συνωστισμός από yacht στο λιμάνι του Monte Carlo (Πηγή: Shutterstock)

Ο αρχισυντάκτης της Boat International, Stewart Campbell, δήλωσε: «Ο τομέας των yacht φλέγεται, με πολλές σειρές προϊόντων να έχουν εξαντληθεί για τα επόμενα χρόνια. Αλλά υπάρχει επίσης ένας αριθμός-ρεκόρ πολύ μεγαλύτερων σκαφών υπό κατασκευή, καθώς και σκαφών εξερεύνησης, κάτι που δείχνει για άλλη μια φορά ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες super yachts αναζητούν όλο και περισσότερο την περιπέτεια».