Arc: Η Tesla των ηλεκτρικών σκαφών με επενδυτές τους Kevin Durant, Will Smith και Sean Combs

Οι πρόσφατες επενδύσεις των A-listers εκτίναξαν τη συνολική χρηματοδότηση της start up εταιρείας ηλεκτρικών σκαφών Arc στα 30 εκατομμύρια δολάρια, στελέχη της οποίας είναι πρώην συνεργάτες του Elon Musk.
Arc: Η Tesla των ηλεκτρικών σκαφών με επενδυτές τους Kevin Durant, Will Smith και Sean Combs

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από το ντεμπούτο της Arc στη ναυτιλία, ωστόσο η start up φαίνεται να έχει ήδη πιάσει μερικά «μεγάλα ψάρια» με το φουτουριστικό ηλεκτρικό ταχύπλοό της.

Διαβάστε ακόμα: Η Rolls-Royce μόλις παρουσίασε το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο στον κόσμο

Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι έχει προσελκύσει κεφάλαια αρκετών νέων A-listers κατά τη διάρκεια του γύρου χρηματοδότησης με επικεφαλής την εταιρεία VC Andreessen Horowitz. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εταιρείες Dreamers VC του Will Smith, Thirty Five Ventures του Kevin Durant και Combs Enterprises του Sean «Diddy» Combs έχουν ενταχθεί στη λίστα νέων στρατηγικών επενδυτών της Arc.

Επιπλέον, ο Greg Reichow της Eclipse Ventures, ο οποίος πρωτοστάτησε στα αρχικά στάδια παραγωγής, εφοδιασμού και αυτοματισμού της Tesla, υποστήριξε επίσης την Arc και εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Μάλιστα, το σύνολο των πρόσφατων επενδύσεων έχουν ωθήσει τη συνολική χρηματοδότηση της Arc στα 30 εκατ. δολάρια.

Εικόνα
Με τιμή 300.000 δολάρια, το Arc One τοποθετείται στην πολυτελή κατηγορία της βιομηχανίας (Πηγή: Arc Boats)

Επιπλέον, η Arc έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της ναυαρχίδας της. Όπως ένα Tesla της ανοιχτής θάλασσας, το 7μετρο ταχύπλοο Arc One διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα 475 ίππων και φέρεται να λειτουργεί από 3 έως 5 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Καθόλου τυχαία, το πνευματικό τέκνο των συνιδρυτών της Arc, Mitch Lee και Ryan Cook, δανείζεται στοιχεία από τον αεροδιαστημικό σχεδιασμό, καθώς ορισμένοι υπάλληλοι της Arc, συμπεριλαμβανομένου του Cook, εργάζονταν στο παρελθόν ως μηχανικοί στη SpaceX.

Εικόνα
Tο Arc One δανείζεται στοιχεία από τον αεροδιαστημικό σχεδιασμό, καθώς αρκετά στελέχη ​​​​της Arc εργάζονταν στο παρελθόν ως μηχανικοί στη SpaceX (Πηγή: Arc Boats)

Με τιμή 300.000 δολάρια, το Arc One τοποθετείται στην πολυτελή κατηγορία της βιομηχανίας. Ως εκ τούτου, οι νέοι επενδυτές, όπως οι Smith και Combs αντιπροσωπεύουν το πλούσιο κοινό που προσπαθεί να προσεγγίσει η Arc ώστε να αξιοποιήσει αυτό το δίκτυο για να αυξήσει τις πωλήσεις και να επεκτείνει το brand.

«Εκτός από το να είναι παγκόσμια αναγνωρισμένοι, έκαστος στον τομέα του, οι νέοι επενδυτές φέρνουν πλούσια εμπειρία στη δημιουργία brands, στο μάρκετινγκ προϊόντων και στην καλλιέργεια ισχυρών κοινοτήτων», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της. «Όλοι μαζί, θα βοηθήσουν την Arc να αναπτυχθεί γρηγορότερα και θα ενισχύσει τον αντίκτυπό μας».

Εικόνα
Tο 7μετρο Arc One διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα 475 ίππων που λειτουργεί από 3 έως 5 ώρες με μία μόνο φόρτιση (Πηγή: Arc Boats)

Σύμφωνα με τον Mitch Lee, επίσης Διευθύνοντα Σύμβουλο της Arc, η κατασκευή ηλεκτρικών σκαφών μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες προς το παρόν, λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ωστόσο, η εισροή μετρητών από τους επενδυτές θα εξορθολογίσει περαιτέρω τη διαδικασία τιμολόγησης των ηλεκτρικών ταχύπλοων της εταιρείας σε τιμή ανταγωνιστική με εκείνη των παραδοσιακών σκαφών που κινούνται με φυσικό αέριο.

Εικόνα
Στόχος της Arc ​​είναι το περιορισμένης έκδοσης Arc One να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά της σκάφη θαλάσσιων σπορ (Πηγή: Arc Boats)

Ενώ η παραγωγή του Arc One θα περιοριστεί σε λιγότερες από 25 μονάδες, ο στόλος της Arc θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένα ηλεκτρικά σκάφη σε διάφορα επίπεδα τιμών. «Στόχος μας είναι το περιορισμένης έκδοσης Arc One να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά μας σκάφη θαλάσσιων σπορ που θα απευθύνονται στη μαζική αγορά, και παράλληλα να εξακολουθεί να ορίζει μια δική του κατηγορία», δήλωσε ο Lee στο Robb Report. Και απ' ό,τι φαίνεται το σκεπτικό αυτό φαίνεται ότι έχει ήδη τύχει σημαντικής οικονομικής αποδοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ