Audi RS e-tron GT FC Bayern Edition: Audi και Bayern γιορτάζουν 10 χρόνια συνεργασίας με μια ειδική έκδοση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων συνεργασίας με την FC Bayern, η Audi αποφάσισε να τιμήσει την επιτυχημένη σχέση «ντύνοντας» το Audi RS e-tron GT στα χρώματα της ομάδας.
Audi RS e-tron GT FC Bayern Edition: Audi και Bayern γιορτάζουν 10 χρόνια συνεργασίας με μια ειδική έκδοση

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι φανέλες μερικών από τους καλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου έχουν γίνει μεγαλύτερο θέμα συζήτησης από τις επιδόσεις των ίδιων των ομάδων στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα: Mια Porsche του '56 έγινε όχημα από το Mad Max για να τρέξει στην Ανταρκτική

Οι καιροί άλλωστε που μια ποδοσφαιρική εμφάνιση περιοριζόταν απλά στην επιλογή χρώματος και στα νούμερα της πλάτης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι προμηθευτές των ομάδων προστρέχουν συνεχώς για έμπνευση στον κόσμο της μόδας, με την ελπίδα ότι τα σχέδιά τους θα περάσουν πέρα από τα γήπεδα και τις κερκίδες για να γίνουν αντικείμενα πολυπόθητου στυλ.

Εικόνα
Η Audi παρουσίασε τον πρωτοπόρο του ηλεκτρικού μέλλοντός της, το Audi RS e-tron GT, σε μία ειδική έκδοση με τα σχέδια και τα χρώματα της FC Bayern (Πηγή: Audi)

Ενώ πολλοί σύλλογοι ανακοίνωσαν συνεργασίες με μερικούς από τους σημαντικότερες φίρμες του streetwear, η FC Bayern κυκλοφόρησε αθόρυβα μερικές εμβληματικές φανέλες με την Αdidas, αφού τις λάνσαρε διακριτικά στα κορμιά των ποδοσφαιριστών της κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών.

Οι σημερινοί πρωταθλητές Γερμανίας είναι γνωστοί για το αποτελεσματικό, αριστοκρατικό, χωρίς φλυαρίες στυλ παιχνιδιού τους, που είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και κομψό. Και είναι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού της Bayern που την καθιστά τον τέλειο συνεργάτη για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi.

Εικόνα
Το Audi RS e-tron GT FC Bayern Edition είναι διακοσμημένο σε ένα χρώμα εμπνευσμένο από την τρίτη φανέλα της ομάδας γι’ αυτή τη σεζόν (Πηγή: Audi)

Για να γιορτάσουν την επέκταση της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Bayern και ο επίσημος προμηθευτής αυτοκινήτων του συλλόγου ωθούν τώρα τη σχέση τους σε νέες, πιο πειραματικές ενέργειες, με αποτελέσματα που θα κάνουν την καρδιά κάθε οπαδού της FC Bayern να φτερουγίζει από ενθουσιασμό.

Στο πλαίσιο αυτού του πειραματισμού η Audi παρουσίασε τον πρωτοπόρο του ηλεκτρικού μέλλοντός της, το Audi RS e-tron GT, σε μία ειδική έκδοση με τα σχέδια και τα χρώματα της FC Bayern. Το Audi RS e-tron GT FC Bayern Edition είναι πλήρως διακοσμημένο σε ένα χρώμα εμπνευσμένο από την τρίτη φανέλα που σχεδίασε η Αdidas γι’ αυτή τη σεζόν. Η φανέλα αναδεικνύει το ευρωπαϊκό κύρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ φέρνει στοιχεία από τις χιονισμένες Άλπεις που βρίσκονται στα νότια της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Εικόνα
Το αμάξωμα του e-tron GT έχει «ντυθεί» με ένα τεχνικό σύστημα πλέγματος που δίνει έμφαση σε βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας του οχήματος (Πηγή: Audi)

Όπως συμβαίνει με τις ειδικές εκδόσεις, στο Audi RS e-tron GT FC Bayern Edition έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, δημιουργικότητα και λεπτομέρεια στον τρόπο με τον οποίο η φανέλα έχει προσαρμοστεί στην όμορφη γλυπτική του e-tron. Το αμάξωμα του e-tron GT έχει «ντυθεί» με ένα τεχνικό σύστημα πλέγματος που δίνει έμφαση σε βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας του οχήματος. Η λογική της μεταμόρφωσης του e-tron GT FC Bayern είναι να αποτίει φόρο τιμής στον ιστορικό σύλλογο αλλά να είναι εξίσου και μια ωδή στο αυτοκίνητο, κατευθύνοντας το βλέμμα του περαστικού στην κομψότητα της μορφής και της γλυπτικής του.

Εικόνα
Στο Audi RS e-tron GT FC Bayern edition δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό των τροχών για οδήγηση σε χιόνι και πάγο (Πηγή: Audi)

Όπως η εμμονή της ίδιας της ομάδας για την ακρίβεια σε κάθε παιχνίδι (με μια σειρά προπονητών που υπερηφανεύονται γι’ αυτό) έτσι και η Audi δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Πέρα από το αμάξωμα, στο Audi RS e-tron GT FC Bayern edition δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό των τροχών για κίνηση σε χιόνι και πάγο, ενώ τα λογότυπα των δύο συνεργατών διακρίνονται στο μπροστινό, πίσω και στο πλάι του αυτοκινήτου.

Να σημειωθεί πως Audi και FC Bayern ετοιμάζονται να κλείσουν 10 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας το 2022. Ίσως λοιπόν το Audi RS e-tron GT FC Bayern edition να είναι μια μικρή εισαγωγή για τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν οι δύο φίρμες για το μέλλον. Για να μάθετε περισσότερα για την έκδοση Audi RS e-tron GT FC Bayern μπορείτε να περιηγηθείτε στο επίσημο website της Audi κάνοντας κλικ εδώ.