Spend it: Το Omega Speedmaster CK2915-1 έσπασε όλα τα ρεκόρ με μια αστρονομική τιμή πώλησης

Το Omega Speedmaster CK2915-1 έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ υψηλότερης τιμής πώλησης σε δημοπρασία. 
Spend it: Το Omega Speedmaster CK2915-1 έσπασε όλα τα ρεκόρ με μια αστρονομική τιμή πώλησης

Το ρολόι της Omega αναμενόταν να πουληθεί κάπου μεταξύ 80.000 και 120.000 ελβετικών φράγκων, όμως το ενδιαφέρον των αγοραστών ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες και το εντυπωσιακό ρολόι έφτασε το αστρονομικό ποσό των 3, 115 εκατ. ελβετικών φράγκων (ή 3,4 εκατ. δολαρίων).

Εικόνα

Η δημοπρασία αφορούσε σε ένα τέλεια διατηρημένο Speedmaster από το 1957, το οποίο βρισκόταν μεταξύ των πρώτων που δημιουργήθηκαν στο συγκεκριμένο μοντέλο. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν πρόκειται για κάποιο ρολόι συλλέκτη, δεν βρισκόταν μέσα στη θήκη του όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα είναι ένα ρολόι χειρός που ο ιδιοκτήτης του το φορούσε και χρησιμοποιούσε για πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ένα ρολόι για τους εθισμένους στις πτήσεις

Η μακροχρόνια έκθεση του στον ήλιο, κατά την καθημερινή χρήση, έχει αλλοιώσει την πατίνα στο καντράν του ρολογιού σε μία ιδιαίτερη και ομοιόμορφη απόχρωση που μοιάζει με «σοκολάτα γάλακτος».

Εικόνα
Οι αλλοιώσεις είναι ξεκάθαρες όμως προσδίδουν «χαρακτήρα» στο ρολόι - Φωτογραφία: OMEGA

Οι αλλοιώσεις είναι ξεκάθαρες και στα μεταλλικά στοιχεία που δείχνουν την ώρα, τα οποία πλέον μοιάζουν ελαφρά χρυσές και οριακά «μουσταρδί», κάτι που φαίνεται να ενθουσίασε τους πλειοδότες του ρολογιού στη δημοπρασία.

Το μοντέλο CK2915-1 κυκλοφόρησε μόνο μεταξύ του 1957 και του 1959, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα Speedmaster που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ενώ το συγκεκριμένο ρολόι έχει πιστοποιητικό γνησιότητας που αναφέρει την ακριβή ημέρα κατασκευής του, στις 22 Νοεμβρίου 1957.

Μάλιστα η πρώτη γενιά του CK2915-1 θεωρείται το «ιερό δισκοπότηρο» των Speedmaster ρολογιών, για τους συλλέκτες και τους θαυμαστές του είδους.

Εικόνα

Το χαρακτηριστικό πίσω μέρος του CK2915-1 - Φωτογραφία· OMEGA

Σύμφωνα με το Forbes, ήταν ο πρώτος χρονογράφος που είχε τους δείκτες ταχύμετρου στη στεφάνη και όχι στο καντράν, κάτι που επηρέασε όχι μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά ολόκληρη τη βιομηχανία ρολογιού, με πληθώρα εταιρειών και μοντέλων να ακολουθούν το παράδειγμα του.

Παράλληλα, είναι και το πρώτο Speedmaster που περιλαμβάνει το μηχανισμό 321 που κατασκεύασε η Omega, γνωστός για τη δύναμη και στην ακρίβεια στην κίνηση.

Με όλες αυτές τις πρωτιές δεν είναι παράξενο που έπιασε τέτοια αστρονομική τιμή!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη «γενεολογία» των Omega Speedmaster μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό το βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ