Spend it: The Rig - το εξωφρενικό θεματικό πάρκο που θα χτιστεί πάνω σε πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα ακραία αξιοθέατα που προσφέρει το Ντουμπάι. Το The Rig, το νέο κολοσσιαίο θεματικό πάρκο, θα είναι χτισμένο πάνω σε πλωτές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και θα ανοίξει το 2025.
(Πηγή: Th Rig)

Μια τεράστια εξέδρα πετρελαίου που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο πρόκειται να μετραπεί σε ένα τεράστιο θέρετρο 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Σαουδικής Αραβίας να γίνει σημαντικός τουριστικός προορισμός το 2030.

Διαβάστε ακόμα: Ταξίδι με το Orient Express - Μια διαδρομή με μακρά ιστορία

Χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, το The Rig θα διαθέτει 3 ξενοδοχεία με 800 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπερπολυτελούς συγκροτήματος διαμονής, καθώς επίσης και 11 εστιατόρια, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους με γέφυρες. Στις δραστηριότητες που θα προσφέρονται στο πρωτότυπο αυτό resort συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων βόλτες με τρενάκι και υποβρύχια, νεροτσουλήθρες, καταδύσεις και bungee jumping. Για τις αφίξεις VIP έχουν φυσικά προβλεφθεί ελικοδρόμιο και μαρίνα superyacht με 50 θέσεις ελλιμενισμού.

Εικόνα
To The Rig θα ένα τεράστιο θέρετρο 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων (Πηγή: The Rig)

Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής, το The Rig «θα προσφέρει μια πληθώρα επιλογών φιλοξενίας, περιπέτειας και θαλάσσιων σπορ. Το The Rig θα είναι ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο, που αναμένεται να προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο».

Εικόνα
Bόλτες με τρενάκι και υποβρύχια, νεροτσουλήθρες, καταδύσεις και bungee jumping είνια μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρει το resort (Πηγή: The Rig)

Ο νέος τουριστικός προορισμός προωθείται στην αγορά ως ο «πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, εμπνευσμένος από υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου». Με ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως το Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι και η Ντόχα, οι κατασκευαστές του The Rig ελπίζουν να προσελκύσουν τοι ενδιαφέρον τουριστών από τις κοντινές χώρες, στοχεύοντας να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο.

Εικόνα
Ανάμεσα στα 3 ξενοδοχεία συμπεριλαμβάνεται και ένα υπερπολυτελές συγκρότημα διαμονής (Πηγή: The Rig)

Επιπλέον, το Ριάντ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναπτύσσει και μια νέα πόλη, η οποία θα είναι έτοιμη το 2023. Θα συνδέεται μάλιστα με νέα, απευθείας αεροπορικά δρομολόγια με τις ΗΠΑ που θα ξεκινήσουν το νέο έτος, και τα οποία θα διευκολύνουν την πρόσβαση στα νέα τουριστικά αξιοθέατα.

Εικόνα
Οι κατασκευαστές του The Rig ελπίζουν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο (Πηγή: The Rig)

H Qiddiya κοντά στο Ριάντ, φιλοδοξεί να γίνει η μεγαλύτερη πόλη ψυχαγωγίας στον κόσμο, επισκιάζοντας μάλιστα ακόμη και την Disney World. Το θεματικό πάρκο της θα διαθέτει το μεγαλύτερο πύργο πτώσης στον κόσμο καθώς και το μεγαλύτερο rollercoaster, που θα κινείται με ταχύτητες έως και 250 χλμ/ώρα. Το αναπτυξιακό σχέδιο περιλαμβάνει συνολικά 300 εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων θεματικών πάρκων, θαλάσσιων πάρκων και μιας πόλης αθλητικών δραστηριοτήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ