Spend It: 13 εκατ. δολάρια ζητάει ο Christie's για τα... μαραμένα λουλούδια του Banksy

Στο «σφυρί» βγαίνει ακόμα ένα έργο του διάσημου street art καλλιτέχνη Banksy, αυτή τη φορά με δημοπρασία του Christie’s και ένας τυχερός θα έχει την ευκαιρία να το κάνει δικό του.
Spend It: 13 εκατ. δολάρια ζητάει ο Christie's για τα... μαραμένα λουλούδια του Banksy

Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας, Σερ Πολ Σμιθ ανακοίνωσε πως θα αποχωριστεί τον πίνακα του Banksy σε μία πώληση που εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 12 εκατ. δολάρια και ίσως φτάσει μέχρι και τα 18 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Bonham's - Κοσμήματα Picasso, Smith και Loloma προς πώληση

Πρόκειται για τον πίνακα με τίτλο «Sunflowers From Petrol Station», ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τους πίνακες του Βαν Γκογκ με θέμα τα ηλιοτρόπια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών Christie's.

Το έργο απεικονίζει μαραμένα ηλιοτρόπια σε βάζο, τα πέταλα των οποίων έχουν πέσει.

Εικόνα
Ο πίνακας του Banksy «Sunflowers From Petrol Station» (Πηγή: Christie’s)

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του πίνακα αναφέρουν πως είναι έργο του 2005 με τη μέθοδο λάδι σε καμβά και βρίσκεται σε κορνίζα του καλλιτέχνη. Οι διαστάσεις είναι 76,5×61 εκ. και όπως αναφέρεται υπάρχει ένα και μοναδικό έργο αυτού του τύπου. Το έργο περιλαμβάνει την υπογραφή του Banksy και την ημερομηνία «Oct 2005».

Πού θα εκτεθούν τα «Ηλιοτρόπια» του Banksy

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχεδιαστή μόδας Πολ Σμιθ, ο οποίος και βγάζει στο «σφυρί» τον πίνακα, το έργο θα εκτεθεί σε χώρους τέχνης στο Λος Άντζελες και το Χονγκ Κονγκ πριν από την πώλησή του στη Νέα Υόρκη στις 9 Νοεμβρίου από τον οίκο Christie’s.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής εξήγησε ότι αυτό που τον προσέλκυσε στον Banksy ήταν η εμπιστοσύνη και η διαύγειά του να επικοινωνεί κάτι ακριβώς όπως είναι και ότι εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις παρατηρήσεις του για το τι συμβαίνει στον κόσμο, καθώς και ότι παραμένει αληθινός στο έργο που κάνει σήμερα.

«Οι πολιτικές του δηλώσεις είναι εντελώς επίκαιρες, πραγματικά βαθιές, πραγματικά γενναίες και με συνέπεια με έναν μοντέρνο τρόπο. Χάρηκα που είχα την ευκαιρία να είμαι σε θέση να κατέχω ένα κομμάτι του έργου του και το ίδιο το ηλιοτρόπιο αντιπροσωπεύει έναν τόσο λαμπρά μοναδικό τρόπο σκέψης για τα πράγματα».

«Μετά το ρεκόρ πώλησης του «Game Changer» τον Μάρτιο (σ.σ. το έργο που αφιέρωσε στο βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας), μία ακόμη ελαιογραφία σε καμβά από τον Banksy, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε το "Sunflowers From Petrol Station" αυτόν τον Νοέμβριο. Το έργο που ανήκει στο θρυλικό Βρετανό σχεδιαστή Σερ Πολ Σμιθ αποτυπώνει όχι μόνο τις δυνατότητες του Banksy ως ζωγράφου, αλλά και το καυστικό του χιούμορ για παγκόσμια ζητήματα», τόνισε η Κάθριν Άρνολντ, επικεφαλής Μεταπολεμικής και Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι τα μαραμένα λουλούδια που αγοράζονται από ένα βενζινάδικο γίνονται μέσο ανάδειξης της σχέσης μας με την τέχνη και το περιβάλλον. «Και τα δύο, μας θυμίζει ο Banksy, είναι παροδικά» πρόσθεσε η Άρνολντ.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το www.sothebys.com και το banksyexplained.com

Κεντρική φωτογραφία: Getty / Ideal Images

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ