Moonbikes: Το πρώτο ηλεκτρικό snowbike στον κόσμο έρχεται έγκαιρα για το χειμώνα

Η γαλλική startup Moonbikes ετοιμάζεται να στείλει τα πρώτα 250 ηλεκτρικά snowbikes στους τυχερούς αγοραστές μέχρι το τέλος της χρονιάς
Πηγή: Moonbikes

Πέρυσι, η γαλλική startup Moonbikes παρουσίασε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ειδικά σχεδιασμένο για οδήγηση στο χιόνι. Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα πρώτα 250 ηλεκτρικά snowbike στον κόσμο θα παραδοθούν στους αγοραστές τους μέσα στο Δεκέμβριο. Επίσης, ανοιχτή για προπαραγγελία είναι και μια δεύτερη παρτίδα χιονο-μοτοσικλετών που θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022.

Διαβάστε ακόμα: Serial 1 - Το οικονομικό ηλεκτρικο ποδήλατο της Harley Davidson

«Παιδιά» του ιδρυτή της Moonbikes, Nicolas Muron, τα νέα snowbikes κινούνται αθόρυβα στο χιόνι. Μπορούν να «σκαρφαλώσουν» άνετα ακόμη και σε πλαγιές με κλίση 40 μοιρών, να κουβαλήσουν φορτία έως 265 κιλά και να φτάσουν σε τελική ταχύτητα 42 χλμ/ώρα. Θολώνοντας τις διαχωριστικές γραμμές αναψυχής και μεταφοράς, με το νέο της μοντέλο η νεοσύστατη εταιρεία στοχεύει κυρίως σε κοινό που θέλει απλά να διασκεδάσει στο χιόνι.

Εικόνα
Οι λάτρεις του χιονιού έχουν πλέον μια οικολογική και αθόρυβη εναλλακτική λύση (Πηγή: Moonbikes)

«Έπειτα από τρία χρόνια έρευνας, ανάπτυξης και αυστηρών δοκιμών στις γαλλικές Άλπεις, είμαστε υπερήφανοι που λανσάρουμε μια ολοκαίνουργια κατηγορία οχημάτων, με επικεφαλής ένα καινοτόμο, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σύστημα πρόωσης», λέει ο Muron σε δήλωσή του. «Οι λάτρεις του χιονιού έχουν πλέον μια οικολογική και αθόρυβη εναλλακτική λύση χωρίς συμβιβασμούς στην ταχύτητα, την τιμή ή την αυτονομία, καθώς τα Moonbikes μπορούν να λειτουργήσουν έως και τρεις ώρες με μια δεύτερη μπαταρία ή έως 1,5 ώρες με μία».

Εικόνα
Τα Moonbikes μπορούν να φτάσουν σε τελική ταχύτητα 42 χλμ/ώρα (Πηγή: Moonbikes)

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη γερμανική μηχανολογική εταιρεία Bosch, τα snowbikes είναι εξοπλισμένα με μία μπαταρία και έναν φορτιστή το καθένα, ωστόσο η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα αγοράς πρόσθετων (συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μπαταρίας) με 1.800 δολάρια επιπλέον. Με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, η συμπαγής χιονο-μοτοσικλέτα μπορεί να μην είναι πλήρως ανταγωνιστική στο εύρος ισχύος ενός παραδοσιακού snowmobile, είναι ωστόσο πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον. Ζυγίζοντας μόλις 80 κιλά, είναι σίγουρα ελαφρύτερη από ένα βενζινοκίνητο όχημα. Στην πραγματικότητα, το snowbike ζυγίζει λιγότερο από το μισό από ένα κλασικό snowmobile.

Εικόνα
Ζυγίζοντας μόλις 80 κιλά, τα Moonbikes είναι σίγουρα ελαφρύτερα από ένα κλασσικό snowmobile (Πηγή: Moonbikes)  

Τον Οκτώβριο, η Moonbikes έκλεισε έναν κύκλο επενδύσεων, ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, κεφάλαιο που προήρθε κυρίως από διακεκριμένους Αμερικανούς και Ευρωπαίους επενδυτές. Έκτοτε, η νεοσύστατη εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την επιτάχυνση της εμπορικής της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Ως πρώτο βήμα, μάλιστα, θέτει την πρόσληψη ομάδας υποστήριξης της ανάπτυξής της σε συνεργασία με μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα των ΗΠΑ. Σε ένα παρόμοιο εγχείρημα τον περασμένο χειμώνα, η Moonbikes κατάφερε να συνεργαστεί με 12 ευρωπαϊκά χιονοδρομικά κέντρα -συμπεριλαμβανομένων των Avoriaz, Courchevel και Val D’isere - προμηθεύοντας τα snowbikes για τις εγκαταστάσεις τους.

Εικόνα
Για το 2022, η Moonbikes δέχεται ήδη προπαραγγελίες για τα 250 snowbikes που υπολογίζει να βγάλει από τη γραμμή παραγωγής (Πηγή: Moonbikes)

Οι ΗΠΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά snowmobiles παγκοσμίως, έχονtας σημειώσει αύξηση 16% στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια του 2021, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Κατασκευαστών Snowmobiles. Το θετικό αυτό ποσοστό πιθανότατα να είναι και το πιο υψηλό που έχει καταγράψει η συγκεκριμένη βιομηχανία από το 1995. Και με τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να αυξάνονται παγκοσμίως, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε πώς θα εξελιχθεί ο τομέας τα επόμενα χρόνια.

Επειδή λοιπόν ο χειμώνας μάς χτυπάει ήδη την πόρτα και το καύσιμα δεν λένε να ρίξουν τιμή, ίσως είναι η στιγμή να προπαραγγείλετε το δικό σας Moonbike, σε λευκό ή κόκκινο χρώμα, για 8.500 δολάρια στο moonbikes.com. Μην το καθυστερήσετε ιδιαίτερα όμως, καθώς υπολογίζεται πως για το 2022 θα βγουν μόνο 250 κομμάτια από τη γραμμή παραγωγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ