Spend It: Yamazaki 55: Έφτασε στην Ευρώπη το παλαιότερο Ιαπωνικό ουίσκι

Spend It: Yamazaki 55: Έφτασε στην Ευρώπη το παλαιότερο Ιαπωνικό ουίσκι

Πέρυσι, τους πρώτους μήνες του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, η Beam Suntory ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορούσε το παλαιότερο ιαπωνικό ουίσκι που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, σε όλο τον κόσμο.

Το όνομα του είναι Yamazaki 55. «Δυστυχώς» για τους λάτρεις, του ποτού, το ιαπωνικό ουίσκι των 46% ABV ήταν διαθέσιμο μόνο για κατοίκους της Ιαπωνίας, ενώ κυκλοφόρησαν μόλις 100 τεμάχια «στολισμένα» με χαραγμένα καλλιγραφικά γράμματα, σκόνη χρυσού και μία συλλεκτική ξύλινη θήκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να αποκτήσουν ένα μοναδικό μπουκάλι ο καθένας, λαμβάνοντας μέρος σε μία... λαχειοφόρο με «εισιτήριο» τα 27.000 δολάρια.

Μάλιστα, το αποστακτήριο φρόντισε να χαράξει και το όνομα του εκάστοτε τυχερού, στο κάθε μπουκάλι, για να αποφύγει να κυκλοφορήσουν στη δευτερογενή αγορά.

Εικόνα

Φέτος, ήρθε η σειρά και του υπόλοιπου κόσμου να απολαύσει την μοναδική εμπειρία του παλαιότερου ιαπωνικού ουίσκι.

Η διαδικασία θα είναι η ίδια. Μία λαχειοφόρος, 100 μοναδικά τεμάχια, ίδια συσκευασία φύλαξης, όμως το κόστος του λαχνού θα είναι σημαντικά υψηλότερο. Για την ακρίβεια, όποιος θέλει να το αποκτήσει θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να πληρώσει 60.000 δολάρια!

Η διαδικασία για την αγορά των λαχνών ξεκινάει αυτό τον μήνα και παρότι δεν θα είναι εύκολο, καθώς τα 100 μπουκάλια θα μοιραστούν σε... ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Ταιβάν, Αυστραλία και Σιγκαπούρη, οι λίγοι τυχεροί που έχουν καταφέρει να γευτούν το ουίσκι αυτό διαβεβαιώνουν πως αξίζει τον κόπο και τα χρήματα...

Εικόνα

Με πληροφορίες από το Forbes και την Beam Suntory.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ