Spend It: «Damage»: Κολεξιόν υποδημάτων για ακραία περιβάλλοντα

Spend It: «Damage»: Κολεξιόν υποδημάτων για ακραία περιβάλλοντα

Την κολεξιόν «Damage», μία κολεξιόν υποδημάτων από τρισδιάστατο εκτυπωτή τα οποία πωλούνται έναντι κρυπτονομισμάτων ether παρουσίασε ο καλλιτέχνης Sruli Recht, ο οποίος τα αποκαλεί «απτά NFTs».

Με έδρα το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, ο καλλιτέχνης συνεργάστηκε με την εταιρεία συμβούλων Industry για να δημιουργήσουν μια νέα γενιά «παπουτσιών» που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε ακραία περιβάλλοντα.

Τα τρία υποδήματα σχεδιάστηκαν ως προεκτάσεις του ποδιού. Το ένα ζευγάρι προσφέρεται για περιπτώσεις πλημμύρας, ένα άλλο για να είναι υποφερτή η ακραία ζέστη και το τρίτο συμβάλλει στη σταθεροποίηση της ισορροπίας.

Το Venice Heel, το οποίο έρχεται σε δύο παραλλαγές, έχει σχεδιαστεί για να φοριέται πάνω από τα υποδήματα του χρήστη. Και το HiTide και το LoTide έχουν ένα τακούνι με πλατφόρμα που επιτρέπει σε αυτόν που το φορά να πλατσουρίζει σε πλημμυρισμένη επιφάνεια. «Το Venice Heel στρέφει το βλέμμα στις διογκούμενες πλημμύρες της Βενετίας και οραματίζεται ένα υπόδημα για περπάτημα σε βαθύ νερό» υπογράμμισε.

Εικόνα

Στο ζευγάρι υποδημάτων Phase Change έχει ενσωματωθεί ένα σύστημα ψύξης το οποίο βοηθά αυτόν που τον φορά όταν βρίσκεται σε θερμά κλίματα.

Εικόνα

Τέλος για να αντιμετωπίσει τα «θανατηφόρα προβλήματα ισορροπίας», ο Sruli Recht σχεδίασε το υπόδημα Unbalanced, ένα μαύρο σανδάλι προσαρμοσμένο σε μια σόλα σαν γαμψά νύχια σαρκοβόρου.

Εικόνα

Για να τα αποκτήσει κανείς θα χρειαστεί από 3 έως 6 ether.

Δείτε περισσότερα στο Foundation Marketplace, με ένα κλικ εδώ.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και industrypdx.