Spend It: Μια επίσκεψη στην Frieze Sculpture στο Regent's Park

Spend It: Μια επίσκεψη στην Frieze Sculpture στο Regent's Park

Η φετινή εκδοχή της Frieze Sculpture στο Regent's Park φιλοξενεί έργα αναδυόμενων και καθιερωμένων καλλιτεχνών όπως οι Rose Wylie, Ibrahim El-Salahi, Rasheed Araeen, Sir Anthony Caro και Isamu Noguchi, οι οποίοι αντλούν έμπνευση από την διεθνή επικαιρότητα και φυσικά από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, τα έργα τα οποία θα εκτεθούν φέτος καταπιάνονται με θέματα όπως η αρχιτεκτονική, οι γεωπολιτικές δομές ισχύος, αναπαραστάσεις κοινωνικών συγκεντρώσεων και η κλιματική αλλαγή.

Εικόνα

Για ένατη χρονιά, η Clare Lilley, διευθύντρια προγραμματισμού στο Yorkshire Sculpture Park επιμελείται τη δημόσια έκθεση έργων τέχνης, η οποία εγκαινιάζεται ταυτόχρονα από τις Frieze London και Frieze Masters. Ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την «επισκεφτεί» και εικονικά, μέσα από το Frieze London και Frieze Masters Viewing Room, από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου (Κάντε κλικ εδώ).

Εικόνα

«Το ενδιαφέρον για δημόσια έργα και υπαίθρια γλυπτά είναι τώρα πιο ισχυρό από ποτέ» υπογράμμισε η Lilley, μιλώντας στο Artnet News, τονίζοντας ότι αυτό προσφέρει ασφαλές περιβάλλον στους λάτρεις της τέχνης ειδικά. «Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με την πανδημία και επανεμφανιζόμαστε σε δημόσιους χώρους, η Frieze Sculpture 2021 είναι ένα τονωτικό για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή».

Εικόνα

Ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την Frieze London.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ