Spend It: Ο Αλ Καπόνε στο «σφυρί»

Spend It: Ο Αλ Καπόνε στο «σφυρί»

Σχεδόν 172 προσωπικά αντικείμενα του Αμερικάνου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε βγαίνουν στο «σφυρί» και αναζητούν νέο κάτοχο.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Καλιφόρνια, με τη βοήθεια του οίκου δημοπρασιών Witherell’s Luxury Asset Auctioneers and Appraisers, μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας που έχει στην κατοχή της τα ιστορικά αντικείμενα.

Η συλλογή περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων, από όπλα αντίκες μέχρι διαμαντένια κοσμήματα, vintage ταινίες με στιγμές της οικογένειας και μια σειρά από γράμματα του Καπόνε, από την περίοδο που ήταν στη φυλακή.

Όπως αναφέρει στο Marketwatch, το ποσό που θα συγκεντρωθεί αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 381.000 και 713.000 δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών.

Από τα πιο περιζήτητα αντικείμενα, εκτιμάται πως είναι μία γραμμένη στο χέρι, προσωπική επιστολή, τριών σελίδων, από τον Αλ Καπόνες προς τον γιο του Σόνι, η αξία της οποίας αναμένεται να φτάσει μέχρι και τις 50.000 δολάρια.

Εικόνα

Στη συλλογή περιλαμβάνεται επίσης ένα ημιαυτόματο «45ρι» πιστόλι του 1911, η αξία του οποίου εκτιμάται πως θα φτάσεις τις 150.000 δολάρια. Ενώ μπορεί κανείς να βρει ένα ρολόι τσέπης Patek Philippe από πλατίνα και διαμάντια ή ένα vintage ζωγραφισμένο στο χέρι πίνακα του Καπόνε με τον γιο του.

Η δημοπρασία με τίτλο «A Century of Notoriety: The Estate of Al Capone» θα μεταδοθεί ζωντανά, όμως για να συμμετάσχει κανείς θα πρέπει να έχει στα χέρια του την ειδική πρόσκληση ή τον τυχερό λαχνό, καθώς το κοινό θα περιοριστεί στα 200 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ