Spend It: Στο σφυρί, η «Number One» Gibson κιθάρα του ίδιου του Les Paul

Spend It: Στο σφυρί, η «Number One» Gibson κιθάρα του ίδιου του Les Paul

Το πρώτο εγκεκριμένο μοντέλο των ηλεκτρικών κιθάρων Gibson Les Paul – γνωστό ως «Number One» και το οποίο ήταν στην κατοχή του Les Paul βγαίνει στη δημοπρασία «Exceptional Sale» του Christie’s της Νέας Υόρκης στις 13 Οκτωβρίου, με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 100.000 και 150.000 δολάρια.

«Αυτή ήταν για τον πατέρα μου η πιο ιστορικά σημαίνουσα, πολύτιμη, καθοριστική και σημαντική κιθάρα, το κορυφαίο επίτευγμά του» λέει ο γιος του, ο Gene Paul.

Εικόνα

Η Gibson Incorporated και ο Les Paul εξέλιξαν το μοντέλο «Number One» γύρω στα 1951-52. Η Gibson προσέγγισε τον Les Paul – έναν από τους πιο δημοφιλείς τότε μουσικούς στις ΗΠΑ – να τους βοηθήσει να εξελίξουν δικό τους μοντέλο ηλεκτρικής κιθάρας συμπαγούς σώματος· η «Number One» Gibson Goldtop την οποία κατασκεύασαν θα ήταν η βάση για τις κιθάρες Gibson Les Paul που τελικά θα γίνονταν βασικό στοιχείο του ροκ εντ ρολ.

Όπως σημειώνει το Rolling Stone, «Ο Les έφερε την ιδέα του στην Gibson και, αρχικά, την απέρριψαν αμέσως, αλλά ο Les ήταν αγύριστο κεφάλι. Επέμενε στις ιδέες του και στα πιστεύω του, ξέροντας ότι μια μέρα θα έβλεπαν το φως».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christie's (@christiesinc)

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Christie's και το Rolling Stones.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ