Spend It: Το σύμπαν του Thierry Mugler στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών

Spend It: Το σύμπαν του Thierry Mugler στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών

Μία έκθεση αφιερωμένη στον Γάλλο μόδιστρο Thierry Mugler μετά από πρεμιέρα στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (MMFA), στον Καναδά, μεταφέρεται στο Παρίσι, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 24 Απριλίου 2022.

Στην έκθεση «Thierry Mugler: Courturissime» στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών της γαλλικής πρωτεύουσας (Musée des Arts Décoratifs) παρουσιάζονται 150 εμβληματικές δημιουργίες από το αρχείο του σχεδιαστή και καλλιτέχνη που έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας, της υψηλής ραπτικής και των αρωμάτων.

Ενδύματα ready to wear, σιλουέτες haute couture, θεατρικά κοστούμια, φωτογραφίες, ταινίες και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό που χρονολογούνται από το 1973 έως το 2014 θα προβάλουν το συναρπαστικό σύμπαν του δημιουργού και τις πολλαπλές συνεργασίες του στους τομείς της ψυχαγωγίας, της μουσικής και του κινηματογράφου.

Η έκθεση που επιμελήθηκε ο Thierry-Maxime Loriot θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ή να ξανανακαλύψουν το μεγαλείο του χορευτή, θεατράνθρωπου, φωτογράφου και σχεδιαστή που έχει επηρεάσει γενιές καλλιτεχνών μέχρι σήμερα.

Σε χώρο δύο επίπεδων παρουσιάζονται διαφορετικές θεματικές, ο εκκεντρικός φανταστικός κόσμος πανίδας από την επιφάνεια του ωκεανού μέχρι τα βάθη της θάλασσας, αλλά και οι φουτουριστικές σιλουέτες από τη θρυλική συλλογή Έντομα και Χίμαιρες του 1997/1998.

Στη θεματική ενότητα Επιστημονική Φαντασία προβάλλονται σχέδια εμπνευσμένα από υπερηρωίδες του animation κόσμου και των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται δημιουργίες από τη συλλογή Maschinenmensch (Άνθρωποι Ρομπότ) που παρουσιάστηκε το 1995 για την 20η επέτειο από την ίδρυση του οίκου Mugler, ενώ σε αίθουσα, στον δεύτερο όροφο του Μουσείου παρουσιάζονται τα επιτεύγματα του Thierry Mugler στην τέχνη της φωτογραφίας.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την Vogue France

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ