Spend It: Eco friendly: Πέντε αντηλιακά χωρίς πλαστικό

Spend It: Eco friendly: Πέντε αντηλιακά χωρίς πλαστικό

Στο πλαίσιο του Plastic Free July - ένας μήνας χωρίς πλαστικό - τη δράση του Plastic Free Foundation για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού στις συσκευασίες προϊόντων καθημερινής χρήσης, οι Finanacial Times προτείνουν πέντε αντηλιακά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα συγκεκριμένα eco friendly αντηλιακά, δεν περιλαμβάνουν καθόλου πλαστικό, ούτε στην φόρμουλα (microplastics), ούτε στη συσκευασία τους, ενώ είναι τελείως «reef safe» το οποίο σημαίνει πως δεν περιλαμβάνουν χημικά που συμβάλλουν στην καταστροφή των κοραλιογενών υφάλων.

Sol de Ibiza

Διαθέσιμο σε σωληνάριο από χαρτόνια ή σε επαναχρησιμοποιούμεη συσκευασία από αλουμίνιο, το Sol de Ibiza έχει vegan φόρμουλα που προστατεύει από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

Από €18 στο soldeibiza.com

Krī

Παρότι περιλαμβάνει λιγότερα από 15 συστατικά, το Krī’ SPF30 Mineral Sunscreen προστατεύει από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και κυκλοφορεί σε γυάλινο βαζάκι με μεταλλικό καπάκι.

Από £22 στο kriskincare.com

Eir

Το Eir δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη μέσα από την κοινότητα των surfers. Μια πιο οικολογική επιλογή από τα προϊόντα φαρμακείου, το αντηλιακό Eir κυκλοφορεί σε αλουμινένια συσκευασία ή σε ανακυκλώσιμο σωληνάριο για ευκολία χρήσης on the go.

Από $24 στο eirnyc.com

Suntribe

Το brand προσφέρει μια ευρεία γκάμα με κρέμες, balms και βούτυρα σώματος μεταξύ των οποίων και δύο plastic - free αντηλιακά. Το ένα σε ανακυκλωμένο κουτί αλουμινίου και το άλλο σε βιωδιασπώμενο stick από χαρτόνι.

Από £14.99 στο suntribesunscreen.com

Avasol

Θεωρείται ένας από τα πρώτα brands που προσφέρουν επιλογή αντηλιακού χωρίς πλαστικό και πλέον έχει δημιουργήσει το Surfer’s Barrier Stick για ευκολία στη χρήση. Μπορεί να το βρει κανείς σε 4 διαφορετικές αποχρώσεις - Light, Medium, Tan και Deep - ενώ η φόρμουλα προσφέρει ανθεκτικότητα στο νερό για 80 λεπτά από την στιγμή της εφαρμογής της.

Από $19.95 στο avasol.com

Με πληροφορίες από τους Financial Times.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ