Spend It: Ένα ιδιωτικό τρένο -ακραίας - πολυτέλειας αναζητά ιδιοκτήτη

Spend It: Ένα ιδιωτικό τρένο -ακραίας - πολυτέλειας αναζητά ιδιοκτήτη

Ένα ιδιωτικό τρένο πολυτελείας, φτιαγμένο στα μέτρα του - υποψήφιου - κατόχου αναζητάει... έναν πολύ πλούσιο ιδιοκτήτη.

Το νεότερο project του Γάλλου σχεδιαστή Thierry Gaugain είναι το τρένο G Train, το οποίο θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ταξιδιού επί εδάφους... με τον ίδιο τρόπο που ένα υπερπολυτελές γιοτ γίνεται η απόλυτη εμπειρία διακοπών. Άλλωστε ο Gaugain ήταν ο σχεδιαστής και του εντυπωσιακού Venus, του σκάφους τους Στιβ Τζομπς.

Ο ίδιος περιγράφει το πολυτελές τρένο - που δεν υπάρχει ακόμα - ως ένα παλάτι πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές. Το σχέδιο του περιλαμβάνει 14 βαγόνια που φτάνουν συνολικά τα 400 μέτρα, κατασκευασμένα με ένα ειδικής τεχνολογίας γυαλί, το οποίο θα μπορεί να μετατρέπεται από οπάκ σε τελείως διαφανές, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εικόνα

Η «ευελιξία» αυτή θα συνεχίζεται και στο εσωτερικό του τρένου, καθώς το κάθε βαγόνι θα μπορεί να έχει διαφορετικό ύφος και ατμόσφαιρα, η οποία θα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή για να ταιριάξει στους - συνολικά - 18 επιβάτες που μπορεί να εξυπηρετήσεi.

Το πιο εντυπωσιακό - ίσως - χαρακτηριστικό είναι πως το τρένο θα μπορεί εύκολα να χωριστεί σε δύο διαφορετικά τρένα (!), αν οι επιβάτες του επιθυμούν να ακολουθήσουν διαφορετική κατεύθυνση.

Εικόνα

Και όλα αυτά με εκτιμώμενο κόστος περί τα 350 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετική συνέντευξη του Gaugain στο CNN, ααπό την στιγμή που βρεθεί αγοραστής, θα χρειαστούν περίπου 2,5 χρόνια για να κατασκευαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ