Spend It: 108 vintage ρολόγια από Net-A-Porter και Mr Porter

Spend It: 108 vintage ρολόγια από Net-A-Porter και Mr Porter

Της Χρυσάνθης Στέτου

Για πρώτη φορά, οι online πλατφόρμες Net-a-Porter και Mr Porter μπαίνουν στον κόσμο των vintage ρολογιών - από δεύτερο χέρι - σε αποκλειστική συνεργασία με την Watchfinder & Co και προσφέρουν συνολικά 108 ρολόγια κορυφαίας ποιότητας από διαφορετικές κατηγορίες, σειρές και είδη.

Πρόκειται για ρολόγια από brands όπως τα Breguet, Patek Philippe και Rolex και παρότι είναι από «δεύτερο χέρι», είναι ρολόγια συλλεκτικά που έχουν περάσει από ελέγχους πιστοποίησης γνησιότητας και ποιότητας.

Μεταξύ των ρολογιών που μπορεί να βρει κανείς είναι ένα Blancpain Fifty Fathoms 5015-1130-52A, η ιστορία του οποίου φτάνει στο 1953 και θεωρείται πως είναι το πρώτο ρολόι που δημιουργήθηκε ειδικά για καταδύσεις. Στη συλλογή μπορεί να βρει κανείς και το Patek Philippe 5159R, ένα ιδιαίτερο μοντέλο που διαθέτει μία ασυνήθιστη για το brand λειτουργία ημερολογίου συνεχόμενης μορφής.

Όπως είναι φυσικό, οι τιμές των συλλεκτικών ρολογιών που θα παρουσιάσουν τα Net-a-Porter και Mr Porter θα ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Όμως, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αποκτήσουν και με τη πρωτότυπη διαδικασία του «part exchange». Με αυτό τον τρόπο, αν κάποιος είναι κάτοχος ενός αξιόλογου ρολογιού κορυφαίας κατηγορίας έχει τη δυνατότητα να το ανταλλάξει με ένα διαφορετικό ρολόι, αφού πρώτα περάσει από τον απαραίτητο έλεγχο.

Τα vintage ρολόγια φαίνεται να έχουν... μεγάλη ζήτηση το τελευταίο διάστημα, καθώς οι συλλέκτες αναζητούν 'κομμάτια' που λείπουν από τη συλλογή τους, ενώ σημαντικό ποσοστό των ενδιαφερόμενων είναι και οι καταναλωτές που θέλουν να κάνουν αγορές βιώσιμου χαρακτήρα και στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ