Spend it: Πέντε επιλογές ξενοδοχείων με ιδιαίτερη ιστορία

Spend it: Πέντε επιλογές ξενοδοχείων με ιδιαίτερη ιστορία

Αν τα αγαπημένα σας ταξίδια είναι αυτά που συνδυάζουν την πολυτέλεια, με την ξεκούραση και την πλούσια ιστορία, τότε τα πέντε ξενοδοχεία που προτείνει η ιστοσελίδα livability, στις ΗΠΑ, θα μπουν στη λίστα για τον επόμενο προορισμό σας.

Εργοστάσια, τυπογραφεία και φυλακές που άλλαξαν χρήση και χαρακτήρα και όμως διατηρούν ιστορικές λεπτομέρειες στη δομή, τη διακόσμηση και τον τρόπο λειτουργίας τους προσφέρουν μια ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Δείτε τις πέντε επιλογές μας:

1. Charmant Hotel

Από εργοστάσιο ζαχαρωτών του 1898, το Charmant, κράτησε το «σοκολατένιο» όνομα και ορισμένα από τα ξύλινα πατώματα, όμως μετατράπηκε σε ένα καλαίσθητο ξενοδοχείο. Πιστό στην ιστορία του κτηρίου, το Charmant Hotel προσφέρει στους επισκέπτες του πληθώρα επιλογών στο «Μπαρ Γλυκών» όπου μπορεί να βρει κανείς χειροποίητες σοκολάτες, 24 ώρες το 24ωρο!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hyatt Regency Cleveland (@hyattregencycleveland)

2. The Press Hotel

Αυτό το εντυπωσιακό boutique hotel κάποτε ήταν κομβικό σημείο για τον ενημερωτικό κλάδο της περιοχής καθώς ήταν το «σπίτι» της Portland Press Herald. Το ξενοδοχείο αντλεί ιδέες για τη διακόσμηση του από την ιστορία του κτηρίου και τα δωμάτια περιλαμβάνουν γραφεία και εργονομικές καρέκλες, μαζί με στοιχεία από εφημερίδες και γραφομηχανές, ακόμα και στους τοίχους!

Εικόνα

3. Bottleworks Hotel

Χτισμένο το 1920 ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια συσκευασίας της Coca Cola, το κτήριο που κάποτε παρήγαγε περίπου 2 εκατομμύρια μπουκάλια αναψυκτικού, το 2016 έκανε... ανακαίνιση και έγινε το πολυτελές ξενοδοχείο που μπορεί να επισκεφτεί κανείς σήμερα. Μαζί με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, οι επισκέπτες μπορούν να δουν στοιχεία της ιστορίας στην αρχιτεκτονική, αλλά και στο vintage θάλαμο φωτογραφιών και τα μπιλιάρδα του προηγούμενου αιώνα που διατηρούνται στον χώρο.

Εικόνα

4. Hyatt Regency Cleveland at The Arcade

Κάποτε ήταν το πρώτο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, σήμερα είναι ένα τεράστιο και υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Χτισμένο το 1890 και με το προσωνύμιο «Cleveland’s Crystal Palace», το Arcade έχει μία εντυπωσιακή γυάλινη οροφή και ιστορικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, με πληθώρα επιλογών σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

5. Jailhouse Inn

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι μια παλιά φυλακή θα μπορούσε να γίνει τόσο όμορφη; Χτισμένο το 1772 το κτήριο που κάποτε φιλοξενούσε το σωφρονιστικό ίδρυμα της περιοχής, απέκτησε νέο χαρακτήρα και 24 άνετα δωμάτια για ταξιδιώτες που πληρώνουν... για να μείνουν.

Εικόνα