Μήνυμα σφάλματος

Could not retrieve the oEmbed resource.

SPEND IT: Η νέα συλλογή του Alaïa έχει υπογραφή Pieter Mulier

Ο Pieter Mulier θα παρουσιάσει την πρώτη συλλογή του για τον Alaïa στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.
SPEND IT: Η νέα συλλογή του Alaïa έχει υπογραφή Pieter Mulier

Στις 4 Ιουλίου, την παραμονή της έναρξης της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, o Pieter Mulier θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για το brand του γαλλικού οίκου μόδας Alaïa (Όμιλος Richmont), εγκαινιάζοντας μία σεζόν που θα τιμηθεί ιδιαίτερα, καθώς ο κόσμος της μόδας επιχειρεί την αργή και σταθερή επανεμφάνισή του μετά την πανδημία της COVID-19.

Παρότι ο κλάδος των πολυτελών προϊόντων - ειδικά αυτών με ηλεκτρονική παρουσία - δέχτηκε ηπιότερο «πλήγμα» σε σχέση με το το λιανικό εμπόριο που βασιζόταν στα φυσικά καταστήματα, σύμφωνα με έκθεση της McKinsey, ο κλάδος των «Εβδομάδων Μόδας» πρακτικά εξαφανίστηκε. Κατά το 2020, αλλά και στις αρχές του 2021, ήταν ελάχιστοι οι οίκοι μόδας που... μπήκαν στον κόπο να οργανώσουν «ηλεκτρονικές πασαρέλες» με την απουσία κοινού, αφήνοντας χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου χωρίς εργασιακή παρουσία.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι η πρώτη επίδειξη μόδας του οίκου από τον θάνατο του ιδρυτή του brand, Azzedine Alaïa το 2017 και η πρώτη σόλο επίδειξη μόδας του Mulier, ο οποίος για πολλά χρόνια εργαζόταν για τους οίκους Jil Sander, Dior και Calvin Klein.

Εικόνα

Ο Βέλγος σχεδιαστής Pieter Mulier ανέλαβε τα ηνία του γαλλικού οίκου τον Φεβρουάριο με στόχο να φέρει νέα δημιουργική πνοή στον οίκο Alaïa παρουσιάζοντας τις συλλογές ready-to-wear και υψηλής ραπτικής ταυτόχρονα για την επερχόμενη σεζόν.

Τα τελευταία χρόνια, ο οίκος Alaïa επικεντρώθηκε κυρίως σε αρχειακά σχέδια με κολεξιόν όπως η The Editions, μια γκαρνταρόμπα αποτελούμενη από 30 από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του εκλιπόντος σχεδιαστή Azzedine Alaïa από το 1981 έως το 2017, η οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το WWD