Spend It: Η Rolls-Royce δημιουργεί το costume made αυτοκίνητο των ονείρων σας

Spend It: Η Rolls-Royce δημιουργεί το costume made αυτοκίνητο των ονείρων σας

Της Χρυσάνθης Στέτου

Αν έχεις την οικονομική άνεση - και αν η ιδέα σου αρέσει στην Rolls-Royce - η βρετανική αυτοκινοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει «από το μηδέν» το αυτοκίνητο των οπνείρων σου.

Πλέον η Rolls-Royce «μπαίνει» στο κλαμπ των υπερπολυτελών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Bentley και η Porsche, που επιτρέπουν σε ένα μικρό ποσοστό - εξαιρετικά πλουσίων - πελατών τους να παραγγείλουν το custome made αυτοκίνητο τους, «όπως ακριβώς το θέλουν».

Το νέο πρόγραμμα λέγεται Rolls-Royce Coachbuild και θα επιτρέπει σε ορισμένους πελάτες της να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών παραγγελιών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι παραγγελίες θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, με μόλις ένα παραδοτέο κάθε χρόνο, με «άγνωστη» την τελική τιμή του αυτοκινήτου, η οποία θα εξαρτάται τόσο από τα υλικά επιλογής του πελάτη, όσο και από τις ώρες εργασίας που θα απαιτηθούν.

Εικόνα

Για να εγκαινιάσει το νέο προόγραμμα «Coachbuild», η Rolls-Royce παρουσίασε ένα νέο μοντέλο ονόματι «Boat Tail», με μόλις τρία αυτοκίνητα του είδους, με εκτιμώμενη τιμή περί τα 25 εκατ. δολάρια το ένα, αν και η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει την τιμή τους ή τους ιδιοκτήτες τους.

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε πριν από αρκετά χρόνια πως όλα τα νέα της αυτοκίνητα θα ήταν βασισμένα σε ένα τεχνολογικό μοντέλο που ονομάζεται «Architecture of Luxury», ένα από τα θετικά του νέου μοντέλου είναι η ευελιξία που προσφέρει στους «καλούς» πελάτες της να δημιουργήσουν αυτοκίνητα που θα έχουν δραστικές διαφορές από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ