Το γαλλικό κάστρο που πωλείται έναντι 3,58 εκατ. ευρώ

Σε ένα ειδυλλιακό σημείο στην πόλη Périgueux, στην περιοχή Dordogne της Γαλλίας βρίσκεται ένα μεσαιωνικό κάστρο έξι αιώνων, στο οποίο έχει «μπει» πωλητήριο.
Το γαλλικό κάστρο που πωλείται έναντι 3,58 εκατ. ευρώ

Της Χρυσάνθης Στέτου

Η περιοχή είναι διάσημη για τα κάστρα, τα ρωμαϊκά ερείπια και τα ντόπια προϊόντα φαγητού, όπως τα τυριά, οι τρούφες και το κρασί. Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε μία «μεγάλη» αλλαγή στη ζωή σας και διαθέτετε το κεφάλαιο, το γαλλικό κάστρο που κάποτε άνηκε σε μία ισχυρή οικογένεια της περιοχής, πωλείται «μόλις» έναντι 3,96 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το γραφείο real estate Groupe Mercure και το Forbes Global Properties, το κάστρο αποτελείται από τρία συνδεδεμένα κτήρια που κατασκευάστηκαν από τον 12ο αιώνα έως και τον 18ο αιώνα, ενώ περιτριγυρίζεται από προμαχώνα που ακόμα και σήμερα παραμένει στη θέση του να «προστατεύει» το ακίνητο.

Τα τρία τμήματα του κάστρου αποτελούνται από ένα μεσαιωνικό σπίτι, μία αναγεννησιακή πτέρυγα και ένα κεντρικό κτήριο με θόλο.

Το κάστρο στα αριστερά του θόλου (βλ. gallery) είναι το παλαιότερο τμήμα όμως είναι ανακαινισμένο σε τρία επίπεδα, ώστε να ταιριάζει και να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες. Στη «θέση» τους παραμένουν τα αυθεντικά τζάκια, τα πατώματα από τερακότα, τα βιτρό τζάμια, τα εσωτερικά παραθυρόφυλλα, ένας εκ των πύργων και μία πόρτα του 15ου αιώνα.

Το τμήμα από την περίοδο της Αναγέννησης στα δεξιά (βλ. gallery) περιλαμβάνει ακόμα 2 ορόφους. Εκεί, μπορεί να δει κανείς ένα μεγάλο ιδιωτικό γραφείο που είναι διακοσμημένο με πλακάκια της περιόδου στο πάτωμα, ξύλινα δοκάρια στο ταβάνο, παράθυρα βιτρό και ένα τζάκι «βαρονικού» τύπου.

Συνολικά, το ακίνητο διαθέτει 5 μπάνια, δωμάτια προσωπικού, έναν στάβλο, κήπους, μονοπάτια, σημεία με ώριμα δέντρα και μοναδικές διακοσμητικές και λειτουργικές λεπτομέρειες που προέρχονται ή ταιριάζουν στον χρόνο κατασκευής. Ενώ, μία από τις νεότερες προσθήκες είναι μία πισίνα.

Φωτογραφίες: Groupe Mercure, Fine French Properties

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ