Η Patek Philippe ξανασυστήνει το ρολόι χειρός με 'In Line' ημερολόγιο

Η Patek Philippe επανεφευρίσκει το σήμα κατατεθέν της και δημιουργεί μια νέα πολυτελή εκδοχή στο ρολόι χειρός με «συνεχές» ημερολόγιο.
Patek Philippe

Της Χρυσάνθης Στέτου

Τρεις πατέντες χρειάστηκαν για τη δημιουργία του συνεχούς ημερολογίου σε ένα νέο ρολόι χειρός από τον ελβετικό οίκο πολυτελών ρολογιών Patek Philippe και θεωρείται δεδομένο πως θα αποτελέσει το νέο πολυπόθητο απόκτημα των συλλεκτών πολύτιμων ρολογιών, με τιμή που ξεκινάει από τα 130.000 δολάρια.

Πρόκειται για το ‘In-Line’ Perpetual Calendar Ref. 5236P-001. Ένα πολυτελές ρολόι με μπλε καντράν σε θήκη 41.3mm x 11.5mm από πλατίνα, το οποίο περιλαμβάνει ένα συνεχές ημερολόγιο με τα στοιχεία της ημέρας, της ημερομηνίας και του μήνα σε μία κοινή σειρά προβολής, σε αντίθεση με την κλασική προβολή σε τρία ξεχωριστά «παράθυρα». Μάλιστα, οι μηχανικοί της Patek Philippe κατάφεραν να συμπεριλάβουν μεταξύ άλλων και έναν έξτρα δείκτη για τα δίσεκτα έτη, αλλά κα ένα δείκτη για το διαχωρισμό ημέρας/νύκτας.

Patek Philippe
IN-LINE PERPETUAL CALENDAR REF. 5236P - Patek Philippe

Η ίδια η θήκη είναι κάτι που θα αναγνωρίσουν οι συλλέκτες καθώς το σχέδιο είναι παρόμοιο του - συλλεκτικού πλέον - μοντέλου ref. 3448, το οποίο κατασκεύαζε η εταιρεία από το 1962 έως το 1981... και το οποίο έχει προσφέρει δύο σημαντικά ρεκόρ στην Patek Philippe. Ένα είναι το ρολόι που πωλήθησε σε παλαιότερη δημοπρασία του Christie's έναντι 643. 240 δολαρίων (σε προσαρμοσμένη τιμή) και το άλλο είναι ένα ρολόι που άγγιξε τα 529.200, σε δημοπρασία του 2020.

Τα δύο προηγούμενα ρολόγια του brand, με συνεχές ημερολόγιο, είναι μοναδικά κομμάτια που βρίσκονται στο μουσείο του Οίκου στη Γενεύη.

Το πρώτο ήταν ένα ρολόι χειρός (No 97’975) το οποίο κατασκευάστηκε το 1925 με ένα ασυνήθιστο για την εποχή συνεχές ημερολόγιο, το οποίο μέχρι στιγμής θεωρούνταν αδύνατον να δημιουργηθεί στα πλαίσια της κίνησης του μηχανισμού που διαθέτει ένα ρολόι χειρός. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το κατάφερε σε ένα κομψό ρολόι χειρός που παραμένει λεπτό και δεν γίνεται «αθλητικό». Ενώ, το δεύτερο ήταν ένα ρολόι τσέπης (No. P- 1450) το οποίο κατασκευάστηκε το 1972.

Patek Philippe
Patek Museum

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ