Κρασί: Οινογευσία σε ένα κελάρι με συλλεκτικά κρασιά €18 εκατ.

Ένα ξενοδοχείο στη Βιέννη διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στην Ευρώπη και προσφέρει οινογευσία και ξενάγηση στο κελάρι των... 18 εκατ. ευρώ.
Wine

Της Χρυσάνθης Στέτου

Περίπου 60.000 ετικέτες σπάνιων και υψηλής ποιότητας κρασιών βρίσκονται μέσα στο κελάρι που «κρύβει» το Palais Coburg Wine Archine στη Βιέννη και περιμένουν τους επισκέπτες να τα δουν από κοντά.

Το διάσημο ξενοδοχείο Palais Coburg φημίζεται για τη συλλογή κρασιών, η οποία εκτιμάται πως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μετά τη συλλογή του Mileștii Mici στη Μολδαβία, με ετικέτες το συνολικό κόστος των οποίων υπολογίζεται στα περίπου 18 εκατ. ευρώ. Το κάθε κελάρι έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και φιλοξενεί μία ειδική κατηγορία κρασιών, ώστε να φυλλάσονται στις ιδανικές συνθήκες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεναγηθούν στα (συνολικά έξι) κελάρια - αρχεία του ξενοδοχείου, να δοκιμάσουν ετικέτες της επιλογής τους με την καθοδήγηση αναγνωρισμένων σομελιέ ή ακόμα και να αγοράσουν μπουκάλια κρασιού που δύσκολα θα συναντήσουν οπουδήποτε αλλού. Μάλιστα, ένα από τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασιού που έχουν πουληθεί από το κελάρι «Rare Wines» ήταν ένα Latour Imperial του 1961 σε μπουκάλι των 6 λίτρων, έναντι 170.000 ευρώ.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ξενάγηση και οινογευσία επιλέγοντας «κελάρι» ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, όπως η Γαλλία, η Καμπανία και ο Νέος Κόσμος μεταξύ άλλων ή μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο κελάρια με τα εξαιτερικά σπάνια και vintage κρασιά.

Η ηλικία μερικών από αυτών των ετικετών μπορεί να φτάνει μέχρι και το 1727 και είναι κρασιά που μπορεί να πιει κανείς ακόμα και σήμερα!

Palais Coburg

Μία επίσκεψη για απλή ξενάγηση μπορεί να κοστίσει από 89 ευρώ, ενώ μπορεί τα φτάσει τα 1.000 ή ακόμα και τα 3.000 ευρώ αν κάποιος θέλει να κάνει και δοκιμή κρασιών, ανάλογα με το κελάρι που θα επιλέξει. Φυσικά υπάρχουν και ειδικά πακέτα για τους γνώστες του οίνου, κατά τις οποίες τα μπουκάλια που ανοίγουν είναι υψηλότερης ποιότητας... και κατά συνέπεια πολύ ακριβότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ