Η Audemars Piguet και η Marvel παρουσιάζουν το ρολόι «Black Panther»

«Blockbuster» συνεργασία της Audemars Piguet με την Marvel.
Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon

Της Χρυσάνθης Στέτου

Μετά την ανακοίνωση της μακροχρόνιας συνεργασίας με τη Marvel Entertainment, o Ελβετικός οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας Audemars Piguet αποκαλύπτει την πρώτη σειρά ρολογιών με τους ήρωες της Marvel, ξεκινώντας με το Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon, που κυκλοφορεί σε 250 συλλεκτικά κομμάτια και μπορεί να το αποκτήσει κανείς έναντι περίπου 136.500 ευρώ.

«Αυτή η συνεργασία είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα! Αποδίδουμε φόρο τιμής στους ήρωες της Marvel και την ισχυρή σύνδεση που είχε πάντα η Audemars Piguet με τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Αυτή η συνεργατική περιπέτεια υπόσχεται πολλές εκπλήξεις», δηλώνει ο François-Henry Bennahmias, διευθύνων σύμβουλος της Audemars Piguet.

Το Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon της Audemars Piguet παρουσιάστηκε για πρώτη φορά «διαδικτυακά» στο Λος Άντζελες, με οικοδεσπότες τον διευθύνοντα σύμβουλο της Audemars Piguet François-Henry Bennahmias και τον ηθοποιό Kevin Har, ενώ η βραδιά της παρουσίασης του ρολογιού «έκλεισε» με μια δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό. Η δημοπρασία ενός μοναδικού αντιτύπου του Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon, με ολοσκάλιστη χειροποίητη κάσα 42 mm από λευκό χρυσό 18Κ έφτασε τα 5,2 εκατ. ευρώ.

Εικόνα
Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon

Το Royal Oak Concept “Black Panther” Flying Tourbillon διαθέτει κάσα διαμέτρου 42mm από τιτάνιο και μαύρη κεραμική στεφάνη και κορώνα. Αν και ανθεκτικά, αυτά τα ελαφριά υλικά συμπληρώνουν όμορφα την εργονομική καμπυλότητα της κάσας που ταιριάζει με το φυσικό σχήμα του καρπού. Το μωβ λουράκι από καουτσούκ με πτυσσόμενο AP κούμπωμα τιτανίου, δίνει μια πινελιά χρώματος, ενώ είναι διαθέσιμο και σε μαύρο λουράκι.

Στο καντράν του ρολογιού φιλοξενείται η τρισδιάστατη φιγούρα του Μαύρου Πάνθηρα της Marvel, σμιλεμένη στο χέρι από λευκό χρυσό. Μάλιστα, για τη ρεαλιστική απόδοση της κίνησης του ήρωα αναπτύχθηκαν νέες τεχνικές και εργαλεία. Πολλές εσοχές έχουν δημιουργηθεί κάτω από το χαρακτήρα για να αφήσουν αρκετό χώρο για τα εξαρτήματα κίνησης του ρολογιού, διατηρώντας ταυτόχρονα αρκετή ακαμψία για να αποτρέψουν την παραμόρφωση και να επιτύχουν τη βέλτιστη αισθητική. Η υφή από το κοστούμι του θαρραλέου ήρωα έχει χαραχθεί με λέιζερ, ενώ έχει τελειοποιηθεί από σχολαστικό χάραγμα στο χέρι. Οι αμέτρητες λεπτομέρειες που διακοσμούν το σώμα του Black Panther, από τα χέρια και τα νύχια του ως τους μύες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, έχουν χαραχθεί στο χέρι από τους εξειδικευμένους τεχνίτες της Audemars Piguet.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ