Δέκα νησιά που πωλούνται όσο ένα σπίτι στο Λονδίνο

Αν έχετε τα χρήματα... γιατί να περιοριστείτε σε ένα διαμέρισμα, ενώ μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτης ολόκληρου νησιού;
Δέκα νησιά που πωλούνται όσο ένα σπίτι στο Λονδίνο

Της Χρυσάνθης Στέτου

Νησιά σε «τιμή ευκαιρίας» αναζητούν νέους ιδιοκτήτες και οι αγγελίες φαίνονται ιδιαίτερα δελεαστικές, την ώρα που παρά τα αυξημένα κρούσματα Covid-19, οι συζητήσεις για «επιστροφή στο γραφείο» και για «διακοπές με περιορισμούς στις μετακινήσεις» κυριαρχούν στην καθημερινότητα όλων.

Η παγκόσμια οικονομία περνά μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού σε κράτη, επιχειρήσεις και εργαζόμενους, όμως οι «μεγάλοι παίκτες» δεν φαίνονται να έχουν επηρεαστεί αρνητικά. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς είδαμε τις περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα, όσον αφορά στην αγορά των high-end ακινήτων αναμένεται να καταγράψει άνοδο τιμών, ειδικά στις Μητροπόλεις, καθώς οι πλουσιότεροι ανθρωποι του κόσμου αναζητούν νέα «έδρα» στην post-covid εποχή. Σε περιοχές όπως το Manhattan και το Λονδίνο, η αγορά ενός ακινήτου στο κέντρο της πόλης, εκτός από την «ευελιξία» που προσφέρει είναι και ζήτημα prestige.

Όμως, αν κάτι μας απέδειξε αυτή η δύσκολη χρονιά είναι πως η δυνατότητα της τηλεργασίας είναι πιο εφικτή από ποτέ και αν μπορεί κάποιος να επιλέξει από που θα εργάζεται, γιατί να μην προτιμήσει την άνεση ενός... ιδιωτικού νησιού;

Ειδικά, όταν υπάρχουν νησιά σε όλο τον κόσμο - και ένα στην Ελλάδα - που πωλούνται στην ίδια ή ακόμα και χαμηλότερη τιμή από ότι κοστίζει ένα διαμέρισμα στο City του Λονδίνου;

Δείτε μερικές από τις επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το London Loves Property:

Η νήσος Στρογγυλή βρίσκεται στην Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα, κοντά στο νησί Μάραθος και κοστίζει 5.020.080,32 δολάρια.

Εικόνα
Stroggyli Island
Εικόνα
Faraway Estate

Οι ΗΠΑ δίνουν δύο επιλογές για όσους ψάχνουν να επενδύσουν σε ένα ιδιωτικό νησί, με το «Faraway Estate» το οποίο βρίσκεται προς πώληση έναντι 5.950.000 δολαρίων, ενώ διαθέτει και μια πολυτελή βίλα επτά υπνοδωματίων.

Η άλλη επιλογή είναι το «Trump Island» στην Ουάσινγκτον το οποίο πωλείται έναντι 5.500.000 δολαρίων.

Εικόνα
Trump Island
Εικόνα
Pierre Island

Οι Μπαχάμες προσφέρουν πλήθος επιλογών για όσους θέλουν να περάσουν την επόμενη φάση της πανδημίας στην απομόνωση ενός ιδιωτικού νησιού και μάλιστα είναι σχετικά... οικονομικά.

Μία από τις επιλογές είναι το «Pierre Island» το οποίο πωλείται έναντι 4.950.000 δολαρίων, ενώ μια δεύτερη επιλογή είναι το ακόμα φθηνότερο «Big Fish Clay», το οποίο πωλείται έναντι 4.500.000 δολαρίων.

Εικόνα
Big Fish Clay

Όσοι επιλέξουν ένα ιδιωτικό νησί στην κεντρική Αμερική θα μπορούν να λένε ότι είναι «γείτονες» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να διαλέξουν μεταξύ του «North Saddle Caye», το οποίο πωλείται έναντι 4.950.000 δολαρίων και ενός ακόμα «ανώνυμου» ιδιωτικού νησιού στο Μπελίζ, το οποίο κοστίζει 4.500.000 δολάρια.

Εικόνα
North Saddle
Εικόνα
No Name Belize

Στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη, μπορεί να βρει κανείς το «Valiha Island», το οποίο πωλείται έναντι 4.462.293,62 δολαρίων.

Εικόνα
Naliha Island

Στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στην Τόνγκα μπορεί να βρει κανείς το νησί «Kelefesia», το οποίο πωλείται έναντι 6.000.000 δολαρίων.

Εικόνα
Kelefesia Island

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ