Κορονοϊός: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
Οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αρκετούς κλειστούς χώρους.

Την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παρακολουθεί με συγκρατημένη ανησυχία το Μέγαρο Μαξίμου, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

«Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα Covid-19, αλλά ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε τώρα που είναι καλοκαίρι. Όπως ακούσαμε τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τώρα που ανοίγουμε σταδιακά την Ελλάδα σε επισκέπτες», ανέφερε σε tweet του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Δευτέρας. Το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν ήταν τυχαίο, καθώς μαρτυρά την ανησυχία της κυβέρνησης για την «επόμενη ημέρα».

Διαβάστε επίσης:

Αυτή τη στιγμή, για το κυβερνητικό επιτελείο, προέχει, σύμφωνα με το Reader.gr, να σταλεί με όλους τους πιθανούς τρόπους και από όλους τους δυνατούς διαύλους ένα μήνυμα κόντρα στη χαλάρωση, καθώς, όπως φαίνεται, δεν είναι τα εισαγόμενα λόγω τουρισμού κρούσματα που είναι η βασική πηγή ανησυχίας σε αυτή τη φάση και με δεδομένα τα μέτρα σε χερσαία σύνορα και αεροδρόμια.

Βεβαίως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα, με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, το θέμα πράγματι απασχολεί την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αλλά ακόμα οριστική απόφαση δεν έχει υπάρξει. Μάλιστα, για σήμερα είναι προγραμματισμένη συζήτηση των λοιμωξιολόγων, χωρίς να εκτιμάται ότι θα ληφθεί οριστική απόφαση.

Όλα τα σενάρια για τη χρήση μάσκας

Στο τραπέζι έχουν πέσει σενάρια για χρήση μάσκας σε εμπορικά κέντρα, τράπεζες και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και για τις εκκλησίες. Η συζήτηση στην επιτροπή συνεχίζεται ακόμα, αν και ορισμένα μέλη της λένε τις απόψεις τους. Για παράδειγμα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος τάχθηκε χθες υπέρ της χρήσης μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του ιού. Από την άλλη, κατά τις πληροφορίες του Reader.gr, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εκτιμά ότι δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που να είναι απαραίτητη η καθολική χρήση της μάσκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider