Κομισιόν: Στην Ελλάδα την Παρασκευή ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κομισιόν: Στην Ελλάδα την Παρασκευή ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν
Στο επίκεντρο η ανάγκη αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία και την ασφάλεια της ΕΕ.

O Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά της Κομισιόν , Τιερί Μπρετόν, θα βρίσκεται αύριο, 28 Απριλίου, στην Ελλάδα για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κατασκευαστές αμυντικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της περιοδείας του στις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Μπρετόν θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την επείγουσα ανάγκη αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία και την ασφάλεια της ΕΕ.

Ο Γάλλος Επίτροπος θα επισκεφθεί δύο μεγάλα εργοστάσια αμυντικού εξοπλισμού στην Ελλάδα. Θα συναντηθεί, επίσης, με εκπροσώπους κατασκευαστών για να αξιολογήσει τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε η ΕΕ να μπορεί να παράσχει εξατομικευμένη υποστήριξη, μεταξύ άλλων μέσω των κονδυλίων της ΕΕ, και να αντιμετωπίσει τα σχετικά σημεία συμφόρησης.

Τις επόμενες ημέρες, ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την αμυντική βιομηχανία της ΕΕ και θα επισκέπτεται βιομηχανικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να διευκολύνει και να επιταχύνει τη βιομηχανική ανάπτυξη, αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διαφωνίες στην ΕΕ για τους νέους φόρους στα καύσιμα – Οι κόκκινες γραμμές και το «no go» του Κ. Πιερρακάκη

Μπαράζ πληρωμών ξεκινάει στις 25/11 - Πότε θα πληρωθούν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι

Ρεύμα: Οφειλή 500 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές – Ζητούν άμεση κρατική ενίσχυση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider