Συνάντηση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τον Σι Τζίνπινγκ - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις με την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τον Σι Τζίνπινγκ - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις με την Κίνα
Η Χάρις υπογράμμισε την ανάγκη που υπάρχει ώστε οι ΗΠΑ και η Κίνα να διατηρούν διαύλους επικοινωνίας και να εργαστούν για την αποκατάσταση του διαλόγου σε μια σειρά θεμάτων.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, το Σάββατο συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζίνπινγκ, στην Μπανγκόκ, στον απόηχο της πρώτης δια ζώσης επαφής του Τζο Μπάιντεν με τον Σι εντός της τρέχουσας εβδομάδας,

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Χάρις υπογράμμισε την ανάγκη που υπάρχει ώστε οι ΗΠΑ και η Κίνα να διατηρούν διαύλους επικοινωνίας και να εργαστούν για την αποκατάσταση του διαλόγου σε μια σειρά θεμάτων. Η ίδια επανέλαβε το μήνυμα του κ. Μπάιντεν ότι «πρέπει να διατηρήσουμε ανοικτές γραμμές επικοινωνίας για να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις χώρες μας», πρόσθεσε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Από την πλευρά του, ο Σι ανέφερε πως είναι σημαντικό να ενισχυθεί η «συνεννόηση και να μειωθούν οι παρεξηγήσεις», όπως και για να δοθεί ώθηση «στο να θέσουμε τις σινο-αμερικανικές σχέσεις σε σωστή και υγιή τροχιά», μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας για την υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider