Ελλάδα
06-10-2021 | 13:42

Βεργίδης - Κιλκίς: Έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Newsroom
Μοιράσου το
Βεργίδης - Κιλκίς: Έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απευθύνει σε γραπτή δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι η Covid- 19 «εξακολουθεί να "προελαύνει" στον τόπο μας, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται και να καταγράφεται χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης».

Χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη υγειονομικής θωράκισης της περιοχής, τονίζει ότι ο εμβολιασμός παραμένει προσωπική απόφαση, ωστόσο υπογραμμίζει ότι είναι επίσης και μια απόφαση ανθρώπινης αλληλεγγύης, κοινωνικής ευθύνης και εμπιστοσύνης στην επιστήμη, αφού ενισχύει σημαντικά τη συλλογική υγεία.

Άλλωστε, σημειώνει πως «μόνο τα εμβόλια μας προσφέρουν μια ισχυρή προστασία απέναντι στον κορονοϊό» και σχολιάζει ότι το «μεγαλύτερο ζητούμενο, παραμένει ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν κάνει καμία δόση και δεν προτίθενται προς το παρόν».

«Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο αμφισβήτησης της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Την ίδια στιγμή, διαπιστώνονται και περιπτώσεις εμβολιασμένων πολιτών που νόσησαν. Αυτό το δεδομένο μεταφράζεται από κάποιους πως είτε τα εμβόλια δεν είναι αρκετά καλά, είτε ότι είναι αχρείαστα. Αντιθέτως, όμως, δείχνει τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού, αφού χάρη σ' αυτόν η συντριπτική πλειοψηφία τους είχε πολύ ήπια συμπτώματα. Η έξαρση στις αντι-εμβολιαστικές, τις αντι-επιστημονικές αντιλήψεις και τις ψευδείς ειδήσεις σε πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού, προκαλεί περισσότερες ανησυχίες στους συμπολίτες μας που διστάζουν να εμβολιαστούν. Τα σενάρια συνωμοσιολογίας -όσο ελκυστικά και αν φαίνονται- στην πραγματικότητα δημιουργούν σύγχυση και δυσπιστία, μπλοκάροντας την αντίληψη των αληθινών διαστάσεων της πανδημίας», αναφέρει και τονίζει για μία ακόμη φορά ότι «έχουμε στα χέρια μας το πιο δυνατό όπλο πρόληψης και προστασίας, το εμβόλιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Η στάση της αντιπολίτευσης, ένας από τους λόγους για τα ποσοστά εμβολιασμού

Λαζανάς: «Ναι» στις ελευθερίες των εμβολιασμένων αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα

MUST READ

Απελευθερώνεται η ψυχαγωγία για τους πλήρως εμβολιασμένους - Οι αλλαγές που προωθούνται