Ελλάδα
24-03-2021 | 21:00

Δημοσκόπηση Marc: Στο 15,6% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Marc: Στο 15,6% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο 15,6% διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, καθώς το 36,1% των πολιτών θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ενώ το 20,5% ΣΥΡΙΖΑ αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, το ΜέΡΑ 25 με 3,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5%.

«Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τις βουλευτικές εκλογές. Ανεξάρτητα από τι ψηφίζετε, πώς κρίνετε συνολικά τα έως τώρα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και το 52,7% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε αντίθεση με το 46,5% που απάντησε αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

«Πώς κρίνετε συνολικά την στάση και αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ;» ήταν η επόμενη ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες και σε ποσοστό 77,8% απάντησαν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 20,1% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά.

«Ναι» στη χαλάρωση του lockdown 

Το 65,5% των πολιτών ζητεί χαλάρωση των περιορισμών στην κυκλοφορία, με το 17,7% να θέλει διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων, ενώ το 13,5% ζητεί αυστηροποίησή τους. Αντίστοιχα, το 85,9% ζητεί χαλάρωση – άνοιγμα- των περιορισμών που αφορούν στο λιανεμπόριο, το 7,3% ζητεί διατήρησή τους, ενώ το 5% θέλει αυστηροποίηση.

Επιπρόσθετα, το 75% θέλει χαλάρωση περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην εστίαση, ενώ το 22,3% θέλει διατήρησή τους.

Αστυνομική βία 

Σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 57,3% εκτιμά πως αυτά είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των αστυνομικών. Το 20,9% εκτιμά πως τα φαινόμενα βίας είναι αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε αυταρχικό κράτος. Το 19,7% απαντά πως η αστυνομοκρατία είναι βασική κυβερνητική επιλογή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.