Οικονομία | Διεθνή

Η ΕΕ προς συμφωνία για τους ενιαίους φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών - Η διαφωνία της Apple

Newsroom

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα στελέχη της Κομισιόν αναμένεται να συμφωνήσουν την ερχόμενη εβδομάδα σε κοινούς κανόνες για τον ενιαίο φορτιστή ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ακουστικά.

Σύμφωνα με το Reuters, η σχετική συνάντηση για  συμφωνίας επί του θέματος είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου, με την Apple να έχει εκφράσει στο παρελθόν την εντονότατη διαφωνία για το θέμα.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός είχε αναφέρει στο παρελθόν πως «ο ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει μόνον ένα τύπο θύρας φορτιστή “πνίγει” την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, η οποία με τη σειρά της θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη συνάντηση θα εξεταστεί το εάν ο ενιαίος φορτιστής θα αφορά και τα laptop, με αυτό το ενδεχόμενο να αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά εταιρείες όπως η Samsung και η Huawei.

Οι νομοθέτες της ΕΕ θέλουν να συμφωνήσουν και για τις ασύρματες συσκευές φόρτισης μέχρι το 2025, με την Κομισιόν να προκρίνει μια μεγαλύτερη χρονικά περίοδο για αυτό το ζήτημα επικαλούμενη τεχνικούς λόγους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: