Google: Η παρουσία μας στη Ν. Κορέα αποφέρει στη χώρα περισσότερα από 10 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Η παρουσία μας στη Ν. Κορέα αποφέρει στη χώρα περισσότερα από 10 δισ. δολάρια
Το γεγονός πως η παρουσία της Google στη Ν. Κορέα αποφέρει στην οικονομία της ασιατικής χώρας τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Alphabet, μητρική εταιρεία του τεχνολογικού κολοσσού, μία μόλις ημέρα μετά την επιβολή προστίμου ύψους 176,9 εκατ. δολαρίων για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

Το γεγονός πως η παρουσία της Google στη Ν. Κορέα αποφέρει στην οικονομία της ασιατικής χώρας τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Alphabet, μητρική εταιρεία του τεχνολογικού κολοσσού, μία μόλις ημέρα μετά την επιβολή προστίμου ύψους 176,9 εκατ. δολαρίων για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

Αναλυτικότερα, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε μία εκτενή αναφορά στην δραστηριότητά της στη Νότια Κορέα και την συνεισφορά της στην οικονομία της χώρας, υπογραμμίζοντας πως κάθε χρόνο κεφάλαια ύψους 10,16 δισ. δολαρίων ενισχύουν την νοτιοκορεατική οικονομία.

Σύμφωνα με την Google, μέσω του PlayStore περισσότερα από 4 δισ. δολάρια καταλήγουν στους νοτιοκορεάτες καταναλωτές, ενώ ακόμα 2,5 δισ. δολάρια πέφτουν στην οικονομία της χώρας μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google. Παράλληλα, σημειώνει πως περισσότερα από 1 δισ. δολάρια κατευθύνονται στην οικονομία της Νότιας Κορέας μέσω των διάφορων εφαρμογών του τεχνολογικού κολοσσού, όπως το Google Docs.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συνεργάτες μας ώστε να αναπτυχθούν και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεισφέρουμε ακόμα περισσότερο στη νοτιοκορεατική οικονομία», ανέφερε από την πλευρά του ο Kim Kyoung-hoon, επικεφαλής της Google στην ασιατική χώρα.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το κοινοβούλιο της Ν. Κορέας ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση σε μεγάλους παρόχους εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας όπως η Google, της άσκησης πιέσεων σε παραγωγούς λογισμικού, προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιούν τα συστήματα καταβολής πληρωμών των μεγάλων εταιρειών, σταματώντας αποτελεσματικά τις χρεώσεις για την αγορά εφαρμογών από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως σύμφωνα με την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας (KFTC), ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να χρησιμοποίησε τη θέση του στην αγορά για να εμποδίσει τους κατασκευαστές smartphone, όπως η Samsung, να χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί από αντιπάλους. Σημειώνεται πως το Android της Google κατέχει αυτή τη στιγμή τη μερίδα του λέοντος στην αγορά smartphone της χώρας, μπροστά από την πλατφόρμα iOS της Apple.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider