Μ. Βρετανία: Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 7 ετών αυξήθηκαν οι τιμές ακινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μ. Βρετανία: Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 7 ετών αυξήθηκαν οι τιμές ακινήτων
Με τον ισχυρότερο ρυθμό σε διάστημα σχεδόν επτά ετών αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία, καθώς οι καταναλωτές αξιοποίησαν τις αποταμιεύσεις τους για να κερδίσουν περισσότερο χώρο μετά τα lockdowns του κορονοϊού, σύμφωνα με την Halifax Building Society.

Με τον ισχυρότερο ρυθμό σε διάστημα σχεδόν επτά ετών αυξήθηκαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία, καθώς οι καταναλωτές αξιοποίησαν τις αποταμιεύσεις τους για να κερδίσουν περισσότερο χώρο μετά τα lockdowns του κορονοϊού, σύμφωνα με την Halifax Building Society.

Συγκεκριμένα, οι τιμές κατέγραψαν άνοδο 1,3% τον Μάιο, οδηγώντας τον ετήσιο ρυθμό ανόδου στο 9,5%. Βάσει αυττού, το μέσο κόστος κατοικίας διαμορφώνεται στις 261.743 στερλίνες ($369.895).

Η έκθεση επιβεβαιώνει τα στοιχεία της Nationwide Building Society, η οποία επίσης έδειξε ότι οι τιμές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2014. Η αγορά επωφελείται από μια προσωρινή φοροαπαλλαγή στις αγορές κατοικιών, την ενίσχυση των αποταμιεύσεων των καταναλωτών και την πεποίθηση για έξοδο από τα lockdowns.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider