Νέα ομολογιακή έκδοση Ελληνικού Δημοσίου 5ετούς διάρκειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ομολογιακή έκδοση Ελληνικού Δημοσίου 5ετούς διάρκειας
Σε νέα ομολογιακή έκδοση 5ετούς διάρκειας προχωράει το Ελληνικό Δημόσιο με αναδόχους τις Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale.

Σε νέα ομολογιακή έκδοση 5ετούς διάρκειας προχωράει το Ελληνικό Δημόσιο με τις Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale ως αναδόχους της προσφοράς, με ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2026.

«Η (κοινοπρακτική) συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τα σενάρια θα θέλουν το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών ακόμα και την Τετάρτη 5/5.

Όπως έγραφε την Κυριακή του Πάσχα, το insider.gr, η επιλογή μιας τέτοιας διάρκειας (πενταετίας) φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού αφ΄ενός της ζήτησης η οποία παραμένει ισχυρή τόσο από τις ελληνικές τράπεζες όσο και από ξένους θεσμικούς, όσο και – στο επίπεδο της προσφοράς – από πλευράς διαθεσιμότητας του ελληνικού δημοσίου, σε σχέση με την καλύτερη κατανομή του κόστους εξυπηρέτησης μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Επιπλέον όμως η πενταετία εμφανίζεται να διαθέτει καλύτερες επιδόσεις τόσο όσο αφορά την τιμή του πενταετούς όσο και την απόδοσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήρθε η ώρα για την επόμενη έκδοση, με ένα νέο πενταετές ομόλογο

gazzetta
gazzetta reader insider insider