«Πυρετός» και στις τράπεζες για τα μέτρα του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πυρετός» και στις τράπεζες για τα μέτρα του κορονοϊού
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι εξετάζουν οι διοικήσεις των τραπεζών

Το πιο σημαντικό θέμα στην ατζέντα των τραπεζιτών είναι, όπως μαθαίνω, το τι θα κάνουν σε καταστήματα και διοικητικές υπηρεσίες προκειμένου να προστατευθούν –αλλά και να προστατέψουν και τους πελάτες τους- από την επέκταση του κορονοϊού.

Όπως μου λένε, η εξίσωση δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς κανείς δεν θέλει σε αυτή τη φάση να «κλείσει» τα καταστήματα, μια και αυτό θα πυροδοτήσει άλλου τύπου αντιδράσεις. Έτσι, όπως μου λένε, σκέφτονται εναλλακτικά μέτρα, όπως πχ επισκέψεις μόνο με ραντεβού και για σημαντικές υποθέσεις, ενώ όλες οι καθημερινές συναλλαγές θα γίνονται πλέον μέσω ΑΤΜ και e-banking. Επίσης, όπως μαθαίνω, για να μην δοθεί αρνητική εντύπωση, τα μέτρα θα ανακοινώσει η κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

Προς τηλεεργασία

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα εφαρμοστεί άμεσα όπως μου λένε είναι η εργασία από το σπίτι για μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες. Άλλες τράπεζες εξετάζουν rotation, φέρνοντας τον κόσμο στα γραφεία ανά δύο ή τρεις ημέρες και άλλες να δώσουν σε ολόκληρες διευθύνσεις τη δυνατότητα να δουλεύουν από το σπίτι. Όπως μαθαίνω, το Σαββατοκύριακο είναι κρίσιμο και δεν αποκλείεται ακόμα και πριν τη Δευτέρα να έχουμε ανακοινώσεις.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider