Insider Trading: Τι μάθαμε για τα ομόλογα, τον Ηρακλή και τις μεταγραφές στις μικρές τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τα ομόλογα, τον Ηρακλή και τις μεταγραφές στις μικρές τράπεζες
Ο “Insider” αποκαλύπτει ποιοι βρίσκονται στην ουρά για ομόλογα, τι συμβαίνει με την πατρότητα του Ηρακλή και ποιοι κάνουν μεταγραφές στις μικρές τράπεζες

Στην ουρά για τα ομόλογα

Στην αρχή ήταν η Cosmote που «σήκωσε» 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 1%. Ακολούθησαν τα ΕΛΠΕ, τα οποία αντλούν αντίστοιχο ποσό με επιτόκιο κοντά στο 2%. Και όπως μαθαίνω, έπεται και συνέχεια, καθώς τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια έχουν «ανοίξει την όρεξη» και άλλων εισηγμένων. Και δεν πρόκειται μόνο για τράπεζες, που μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κάνουν τις κινήσεις τους για να βγουν στις αγορές, αλλά και για μια σειρά από εταιρείες που βρήκαν εξαιρετική ευκαιρία για να αναχρηματοδοτήσουν παλιά, πολύ ακριβότερα δάνεια. Και βέβαια, όπως μου λένε, μεγάλος κερδισμένος από την εξέλιξη αυτή είναι το Χρηματιστήριο που βγάζει ουκ ολίγα χρήματα από τις προμήθειες έκδοσης.

Μάχη για την πατρότητα του Ηρακλή

Ζήτημα εβδομάδων είναι πλέον η άφιξη του «Ηρακλή», του σχεδίου για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών στη Βουλή. Όπως φαίνεται, το σχέδιο «περνάει» από τη DG Comp και σύντομα θα είναι το βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των NPE’s. Την ίδια στιγμή όμως, υπάρχει μια ιδιότυπη «κόντρα» για την πατρότητά του. Οι τραπεζίτες, το ΤΧΣ αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ζαββός διεκδικούν όπως μαθαίνω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στο ρόλο που έπαιξαν για τη δημιουργία αλλά και την προώθηση του σχεδίου. Προσδοκώντας προφανώς στο να δρέψουν τα οφέλη από την αναμενόμενη επιτυχία του.

Μεγάλη κινητικότητα στις μικρές τράπεζες

Παρατεταμένη περίοδο… μεταγραφών βιώνουν όπως μαθαίνω μια σειρά από μικρές τράπεζες που ετοιμάζονται να «παίξουν μπάλα» την προσεχή περίοδο. Και όταν λέω μεταγραφές, εννοώ τόσο αφίξεις όσο και αποχωρήσεις, και μάλιστα στα ίδια μαγαζιά. Όπως μου λένε, υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών που έρχονται πιστεύοντας ότι σύντομα θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα και άλλων που φεύγουν, φοβούμενοι ότι θα… καούν στο ζέσταμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια το αποτέλεσμα φαίνεται στην… πράξη!

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider