Insider Trading: Τι μάθαμε για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις αυξήσεις κεφαλαίου και τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις αυξήσεις κεφαλαίου και τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις
Ο “Insider” αποκαλύπτει πώς θα γίνει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τι συμβαίνει με τις ΑΜΚ στο Χρηματιστήριο και γιατί «πατάνε γκάζι» οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Ιδιωτικοποίηση… με δόσεις για τη ΔΕΗ

Με δόσεις θα γίνει όπως μου λένε η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ στο πλαίσιο του προγράμματος «διάσωσης» που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση. Φυσικά το πλάνο είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο της προηγούμενης κυβέρνησης όπου τα δίκτυα και οι υποδομές θα παρέμεναν υπό κρατικό έλεγχο. Όπως μαθαίνω, η αρχή αναμένεται να γίνει με τα δίκτυα, μετά με μονάδες και στρατηγικό επενδυτή και έπεται η συνέχεια.

Έρχεται η ώρα των Αυξήσεων Κεφαλαίου

Με το «δάκτυλο στη σκανδάλη» για να σηκώσουν χρήματα από το Χρηματιστήριο είναι όπως μαθαίνω μια σειρά από εταιρείες. Βλέποντας την θετική συγκυρία των προηγούμενων μηνών, εκτιμούν ότι η περίοδος από τώρα μέχρι το τέλος του έτους είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή προκειμένου να αντλήσουν ρευστότητα από εγχώριους αλλά και διεθνείς επενδυτές. Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι (Πανγαία και BriQ) προέρχονται από τον κλάδο του real estate, που έχει και τη μεγαλύτερη δυναμική αυτή την περίοδο, όμως όπως μου λένε υπάρχουν και πολλοί άλλοι που περιμένουν.

Πατάνε γκάζι οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις

Με ρυθμούς «fast track» τρέχουν οι χρηματοδοτήσεις των μεγάλων έργων στη χώρα, καθώς όπως μου λένε, είναι έντονη η κυβερνητική επιθυμία να πέσει «ζεστό χρήμα» σε επενδύσεις. Η πρώτη από αυτές αφορά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ έπεται και συνέχεια, και μάλιστα όχι μόνο στον κατασκευαστικό κλάδο. Και βέβαια από την πλευρά των τραπεζών γίνεται μάχη για τη μερίδα του λέοντος, καθώς τα συγκεκριμένα δάνεια θεωρούνται «φιλέτα». Όπως μαθαίνω, προβάδισμα στην κούρσα έχει η Εθνική Τράπεζα που αυτή τη στιγμή έχει και τη μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider