Ο Άδωνις και οι επιχειρηματίες

Έναν-έναν και δια ζώσης χαιρέτησε τους επιχειρηματίες και τον κόσμο που βρισκόταν το βράδυ της Τετάρτης στο δείπνο του Economist στο Λαγονήσι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως μαθαίνω, ο υπουργός άκουσε από κοντά τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τα στελέχη αρκετών ΔΕΚΟ. Ακόμη, παραμένοντας πιστός στην αγάπη του για την ελληνική ιστορία, ανέφερε ότι στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι το 2021, το οποίο θα σηματοδοτεί 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, να αποτελέσει και έτος ορόσημο για την Ελλάδα και την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας. Μένει να βέβαια να το δούμε στην πράξη

Το LSE και ο Economist

Μένοντας στο Λαγονήσι, ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η εκπροσώπηση των… ξένων πανεπιστημίων καθώς ένα μεγάλο πόστοστό των παρευρισκομένων είχαν περάσει τα φοιτητικά τους χρόνια στο εξωτερικό, κυρίως στην Αγγλία. Όπως μου λένε, την πρωτοκαθεδρία είχε –όπως αναμενόταν- το LSE, από το alumni του οποίου ξεχώρισαν αρκετές ωραίες παρουσίες.

Παραμένει η Αικατερινάρη

Πριν από κάποιες βδομάδες, είχα γράψει ότι επίκεινται αλλαγές στο Υπερταμείο. Όπως όμως μαθαίνω, ο καιρός έχει γυρίσματα και  η Ράνια Αικατερινάρη θα παραμείνει στο πόστο της στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Μου λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα της δώσει μια ευκαιρία να αποδείξει την αξία της. Κατά κάποιες εκδοχές ο πρωθυπουργός δέχθηκε πιέσεις από τους θεσμούς, ώστε να παραμείνει στο πόστο της. Σημειώνεται ότι η επικεφαλής του Υπερταμείου είναι μηχανικός με ΜΒΑ στο City University. Με εφόδιο αυτές τις οικονομικές σπουδές εργάστηκε στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική στην BNP Paribas, στη Eurobank και στη Deutsche Bank, ενώ διατέλεσε και αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ, πριν γίνει  Partner στην Ernst & Young.

The Insider