Στην πρίζα οι αλυσίδες ηλεκτρικών

Το ντιλ έγινε, το Public απέκτησε τη Media Markt και πλέον το παιχνίδι «χόντρυνε» για τα καλά στις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών. Μετά και την είσοδο και του Πλαισίου στις λευκές συσκευές, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ισχυρότατοι πόλοι (Κωτσόβολος, Πλαίσιο και Public/Media Markt) που θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να χτυπήσουν την πρωτιά. Αυτό, όπως μου λένε, θα μεταφραστεί σε ισχυρότατο πόλεμο τιμών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Γεγονός ιδιαίτερα καλό για τον καταναλωτή και απόδειξη ότι η αύξηση του ανταγωνισμού και το σπάσιμο των μονοπωλίων μόνο καλό μπορεί να είναι.  

Τραπεζικό ντόμινο μετά τις εκλογές

Νέα πρόσωπα και νέες ισορροπίες έρχονται στις τράπεζες μετά τις εκλογές. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, αλλαγές αναμένονται (ή τουλάχιστον φημολογούνται) και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Όχι κατ’ ανάγκη για πολιτικούς λόγους, αλλά επειδή η αναμενόμενη αλλαγή στην κυβέρνηση θα δημιουργήσει νέες ισορροπίες ευρύτερα στην αγορά. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι πώς χειρίζονται τα δεδομένα τα μεσαία και ανώτερα τραπεζικά στελέχη. Γιατί κάποια σπεύδουν να στηρίξουν τις διοικήσεις, υπολογίζοντας ότι θα ενισχυθούν στα νέα δεδομένα, ενώ άλλα παίρνουν αποστάσεις, ώστε να μην χαρακτηριστούν άνθρωποι των ανθρώπων που θα απομακρυνθούν, με κίνδυνο να τους ακολουθήσουν εκτός τράπεζας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η… μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Χωρίς… σωσίβιο στο Υπερταμείο

Άκαρπες μου λένε ότι ήταν οι προσπάθειες ανώτατου στελέχους του Υπερταμείου να γλυτώσει από το… πογκρόμ που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την επόμενη των εκλογών. Είναι κοινό μυστικό πως ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει με το καλημέρα σαρωτικές αλλαγές στα μέλη της διοίκησης της ΕΕΣΥΠ που έχει τις ΔΕΚΟ και το ΤΑΙΠΕΔ χρεώνοντας τους αστοχίες, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν λίστες με τα ονόματα αυτών που θα τους αντικαταστήσουν. Το ανώτατο στέλεχος, μου λένε, «επιστράτευσε» ακόμη και προσωπικές σχέσεις που έχει με το στενό περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ. Χωρίς, όμως αποτέλεσμα.
 

The Insider