Insider Trading: Τι μάθαμε για το ατύχημα του μεγαλοεπενδυτή, τους τραπεζίτες και τη ΔΕΗ και τις λιμανίσιες σπόντες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για το ατύχημα του μεγαλοεπενδυτή, τους τραπεζίτες και τη ΔΕΗ και τις λιμανίσιες σπόντες
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συνέβη με το μεγαλοεπενδυτή και το ατύχημα στο γυμναστήριο του κέντρου, τους τραπεζίτες και τη ΔΕΗ και τις σπόντες μεταξύ ΟΛΘ και ΟΛΠ

Ο μεγαλοεπενδυτής και το ατύχημα στο γυμναστήριο του κέντρου

Επειδή τα βάρη της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι πολλά, μεγαλοεπενδυτής που έχει ρίξει δεκάδες εκατομμύρια στην Ελλάδα προσπάθησε πρόσφατα να βγάλει λίγη ένταση σε γνωστό γυμναστήριο του κέντρου. Και λέω ότι προσπάθησε γιατί όπως μου είπαν στη μέση της προπόνησης είχε ατύχημα από κακοσυντηρημένη τροχαλία. Για καλή του τύχη δεν τραυματίστηκε, όμως αυτό που τον πείραξε περισσότερο ήταν η αντιμετώπιση από τη διεύθυνση του πολυδιαφημισμένου γυμναστηρίου. Γιατί όπως μου είπαν, ότι μόνο δεν του ζήτησαν –έστω και τυπικά- συγγνώμη, αλλά λίγο πολύ τον κατηγόρησαν για τη ζημιά. Και όπως μου είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, «με αυτή τη συμπεριφορά περιμένετε και επενδύσεις;»

Οι τραπεζίτες και η ΔΕΗ

Μπορεί επίσημα η τραπεζική κοινότητα να μην σχολιάζει τα της ΔΕΗ (και καλά κάνει) όμως ανεπίσημα πολλοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Γιατί, όπως μου λένε τα λεφτά είναι πολλά και τα περιθώρια αναχρηματοδότησης περιορισμένα. Από την άλλη, το να «κουρέψουν» χρέη της ΔΕΗ είναι εκτός συζήτησης, οπότε οι λύσεις που μένουν δεν είναι πάρα πολλές. Και αν επαληθευθούν τα όσα γράφτηκαν για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, το αξιόχρεο της επιχείρησης γίνεται εξόχως προβληματικό.

Λιμανίσιες σπόντες

Από τη συνέντευξη Τύπου του ΟΛΘ για τους πρώτους 14 μήνες της νέας διοίκησης δεν έλειψαν και οι σπόντες για τον διαφορετικό τρόπο που βλέπει ο βασικός μέτοχος τη συμμετοχή στου λιμάνι σε σχέση με τους Κινέζους του ΟΛΠ. «Θέλουμε να είμαστε μοχλός οικονομικής ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα ίσως αυτό να μας διαφοροποιεί με άλλες περιπτώσεις ιδιωτικοποιημένων λιμανιών», είπε ο κ. Θεοφάνης χωρίς να κατονομάζει, βεβαίως, τον ΟΛΠ. Για αυτό η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας έχει «αγκαλιάσει» την επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε αντίθεση με τους Κινέζους που ακόμη… παλεύουν να περάσουν το masterplan τους έχοντας απέναντι τους μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider