Insider Trading: Τι μάθαμε για το ομόλογο της Πειραιώς, τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ και τον Τσακαλώτο και τον Ρέγκλινγκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για το ομόλογο της Πειραιώς, τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ και τον Τσακαλώτο και τον Ρέγκλινγκ
Ο  “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με το ομόλογο της Πειραιώς, τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ και τι είπε ο Ρέγκλινγκ για τον Τσακαλώτο.

Η Πειραιώς και το ομόλογο

Ζήτημα ωρών είναι η έκδοση του ομολόγου της Πειραιώς και όπως μαθαίνω το «παιχνίδι» παίζεται στο επιτόκιο αλλά και το ύψος των προσφορών. Όπως μαθαίνω, με σύμμαχο τα χαμηλά επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, η Τράπεζα «ψάχνεται» για επιτόκιο κοντά στο 8%. Αν καταφέρει να γράφει «7» μπροστά (ακόμα και αν είναι 7,9%), θα θεωρηθεί τεράστια επιτυχία. Όσο για το ύψος, τυπικά η Πειραιώς θα «βγει» για 300-350 εκατ. ευρώ, όμως δεν θα πει όχι σε προσφορές έως και 500 εκατ. ευρώ, αρκεί το επιτόκιο να είναι αυτό που θέλει. Και βέβαια, το τι θα γίνει με την έκδοσή της ενδιαφέρει και τους άλλους τραπεζίτες, που αργά ή γρήγορα θα δοκιμάσουν και αυτή τις ορέξεις των αγορών.

Η ΔΕΗ και η ΛΑΡΚΟ

Υπερβολές χαρακτηρίζει όπως μου λένε ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενεργείας τα όσα γράφονται και λέγονται (και από την ιδία τη ΔΕΗ) για τις (μη) πληρωμές της ΛΑΡΚΟ προς την επιχείρηση. Όπως μαθαίνω, είπε χαρακτηριστικά πως η ΛΑΡΚΟ δεν έχει αθετήσει εντελώς τις πληρωμές της προς τη ΔΕΗ και....όλο και κάτι δίνει.

Τι είπε ο Ρέγκλινγκ για τον Τσακαλώτο

«Αν ο Ρέγκλινγκ ήταν φοιτητής μου, θα τον είχα κόψει» δήλωσε πρόσφατα ο Τσακαλώτος για τον επικεφαλής του ESM, λίγες ημέρες μάλιστα πριν συναντηθούν στο Λουξεμβούργο. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε αυτός θα διάλεγε για καθηγητή του τον Τσακαλώτο, όπως μου ψιθυρίζει ένα «ευρωπαϊκό πουλάκι».

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider