Insider Trading: Τι μάθαμε για το ντιλ Eurobank-Grivalia, τις μπίζνες του ΟΤΕ στα Βαλκάνια και την «προίκα» της ΓΕΚ Τέρνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για το ντιλ Eurobank-Grivalia, τις μπίζνες του ΟΤΕ στα Βαλκάνια και την «προίκα» της ΓΕΚ Τέρνα
Ο “The Insider” αποκαλύπτει γιατί το ντιλ Eurobank-Grivalia είναι στο μικροσκόπιο και των άλλων τραπεζιτών, τι κάνει ο ΟΤΕ στα Βαλκάνια και γιατί χαμογελούν στον όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα.

Τι βλέπουν οι τραπεζίτες στο ντιλ Eurobank-Grivalia

Στο μικροσκόπιο των υπολοίπων τραπεζιτών βρίσκεται η συγχώνευση Eurobank-Grivalia. Όπως μου λένε, πέρα από τις αλλαγές που θα φέρει στην αγορά, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο θα μπορούσε να είναι προπομπός και άλλων ντιλς. Άρα, όλοι θέλουν να δουν τι γίνεται, αν προχωράει και ποια προβλήματα αντιμετωπίζει, ώστε πράξουν τα δέοντα και στη δική τους τράπεζα.

Πατάει γκάζι η ΓΕΚ Τέρνα

«Προίκα» πάνω από 2 δισ. ευρώ σε ανεκτέλεστο έργο έχει πλέον ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τα στελέχη του, όπως μου λένε, να ατενίζουν πλέον το μέλλον με αισιοδοξία. Από τις μεγαλύτερες συμβάσεις που έχει προς υπογραφή ο Όμιλος είναι το Αεροδρόμιο στο Καστέλι, προϋπολογισμού πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65, οι πρόδρομες εργασίες της νέας γραμμής 4 του Μετρό αλλά και το νέο αεροδρόμιο «Νικολά Τέσλα» στο Βελιγράδι, είναι μερικά μόνο από τα έργα που μέχρι την προσεχή Άνοιξη μπαίνουν σε γραμμή εκκίνησης.

Ο ΟΤΕ και οι θυγατρικές στα Βαλκάνια

Η πώληση από τον ΟΤΕ της Telekom Albania στην Albania Telecom Invest AD, (που ώθησε κάποιους να αναφωνήσουν ότι ο ΟΤΕ έπαθε «ΚΚΕ -ΜΛ , ΜΛ -ΚΚΕ») πυροδότησε τις φήμες για πώληση και του μεριδίου της Telekom Romania στον Βούλγαρο επιχειρηματία Σπας Ρούσεφ (Spas Roussev). Όπως μαθαίνω όμως, οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται με τα στελέχη του ομίλου να αναφέρουν ότι δεν έχουν κάτσει μέχρι στιγμής στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ανοιχτοί σε συζητήσεις.

Οι χρηματιστές και το 5ετές ομόλογο

Στην πολυθρύλητη έκδοση του 5ετούς ομολόγου, που αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες έχει στραμμένα τα μάτια της η αγορά. Όπως μαθαίνω, χρηματιστές αλλά και κυβέρνηση «ποντάρουν» σε ένα καλό κουπόνι και μια αντίστοιχη υπερκάλυψη που θα δείξει ότι ο στόχος της «καθαρής εξόδου», έστω και με καθυστέρηση επετεύχθη. Γιατί, αν το πράγμα για κάποιο λόγο στραβώσει, το 2019 θα ξεκινήσει με το… αριστερό.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider